31 mei 2013

Dag 89: Vang Vieng

Het wekkertje ging om 5.30 uur, lekker op tijd, want vandaag starten we de dag met iets wat we allebei nog nooit gedaan hebben, luchtballon varen. Weer netjes op tijd worden we opgehaald en naar de landingsbaan gebracht, die buiten gebruik is. Hier ligt de ballon al te wachten. Alles lijkt goed gecheckt te worden en als de ballon helemaal klaar is gemaakt voor vertrek kunnen we, samen met nog 4 anderen, instappen in het mandje. Hierna stijgen we rustig op en hebben een mooi uitzicht over Vang Vieng en de rotsen. Er staat alleen weinig wind, dus we blijven een beetje op dezelfde plaats hangen, maar desondanks is het wel erg mooi om de omgeving van boven te zien. Na een tijdje bewegen we langzaam boven de landingsbaan en het ziet er naar uit dat we aan de andere kant gaan landen, maar dat lukt niet, we hebben net een andere richting en landen een stukje verder in een leeg rijstveld. Ook dit ging weer erg rustig en gecontroleerd, maar we hadden dan ook wel een echte 'pilot' als luchtbalonchauffeur.
Dit alles heeft een uur geduurd, het was ook erg dichtbij, en daarna zijn we bij het hotel gaan ontbijten en hebben nog even een dutje gedaan.
Vervolgens zijn we naar de Chang Cave gewandeld, dit is niet ver, maar wel een lange, goed verlichte grot met mooie druipstenen. Hier was het erg rustig en uiteindelijk waren we hier helemaal alleen, dus hoor je al het water druppelen en echoen door de grot.
's Middags hebben; we ons overgegeven aan Vang Viengs bekendste attractie, tuben. Je 'huurt' een grote band, de tuktuk brengt je een stuk stroomopwaarts en je laat je langzaam terugdrijven naar Vang Vieng. Heerlijk om even af te koelen. Nu is het onder de jongelui vooral populair om dit onder het genot van diverse alcoholische versnaperingen te doen en nog geen half jaar geleden was zeker de start een aaneen schakeling van barretjes en grote glijbanen, ziplines, harde muziek, bodypaint en stond dit echt bekend als de 'party-place'. Dit is nu allemaal verdwenen omdat hierbij veel doden vielen onder jonge toeristen.  Drank, (drugs) en een rivier is geen goede combinatie. Nu is er nog maar een barretje onderweg en hier was het niet druk en wij zijn hier lekker aan voorbij getubed. Om een beetje in de spirit te zijn, hadden we wel 1 blikje bier meegenomen....
Maar het was dus heerlijk ontspannen dobberen op de rivier, prachtig weer met af en toe een wolkje en na goed 2 uur waren we weer terug in Vang Vieng.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks