25 mei 2013

Dag 83: Vientiane

Vanochtend aangekomen op het busstation, wat, heel gebruikelijk in Laos, zo'n 8 km buiten de stad ligt. Wat betekent dat ook de tuktukmannetjes verzekerd zijn van inkomsten, want niemand gaat dat stuk lopen. Nu hebben ze hier grotere tuktuks, waar dus ook meer mensen in kunnen, maar die dus niet vertrekken voordat die zo vol mogelijk is. Er zaten al wat mensen in deze, dus wij dachten, doen we die, die zal wel zo vertrekken, maar nee, het mannetje reed een aantal keer het busstation rond op zoek naar nog meer klandizie tot een (Nederlandse) jongen die ook in deze tuktuk zat, het een beetje beu begon te worden want hij zat al 30 minuten langer dan wij te wachten en duidelijk sommeerde dat hij echt wilde vertrekken, nu. En dat gebeurde.
Na al wat mensen op verschillende plekke te hebben afgezet, werden de toeristen netjes in het toeristengebied afgezet en we hoefden nog maar 1 straatje te lopen naar het hotel. We hebben onszelf maar een beetje verwend en voor een hotel wat boven ons gesteld budget gekozen, maar dat is ook wel eens fijn, zeker na de enerverende busrit van afgelopen nacht. Eerst onder de heerlijke regendouche gestapt, toen van het uitgebreide ontbijt genoten en vervolgens nog even een uurtje de oogjes dicht gedaan.
Zo fijn.
Daarna wat door Vientiane geslenterd, nog niet direct op zoek naar alle bezienswaardigheden, maar even naar het winkelcentrum, heerlijk airco gekoeld, en naar de Arc de Triomphe gelopen, die lijkt op die uit Parijs, maar dan met Oosterse details en van prachtig beton is gemaakt. Verder lekker door wat straatjes geslenterd, icecoffee gedronken en later nog een terrasje en nu even op de kamer opfrissen en de verhaaltjes weer typen. Verder al weer 3 nieuwe foto's in het album gezet, we proberen er vanavond nog meer te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks