13 mei 2013

Dag 71: Siem Reap

En vandaag hebben we, ondanks de hoge temperaturen, toch maar weer 2 fietsen gehuurd om nog een rondje 'tempels' te gaan doen. Eerst weer naar het ticket-office om de volgende datum, van vandaag, af te laten knippen en vervolgens de 'grand-tour' gefietst. Het eerste deel was wat saai, want daar staan geen tempels of we hadden ze al gezien, maar in het tweede deel staan ze mooi steeds op een afstand van ongeveer 2 tot 3km. Uiteraard weer gewapend met zonnebril, factor 20 zonnebrand, water, lekkere broodjes van een bakkertje en het fototoestel gingen we weer dapper op stap.
Vooral voor ons archief: Pre Rup, East Mebon, Ta Som, Neak Pean, Preah Kahn en de North Gate van Angkor Thom stonden vandaag op het programma. We hebben dan nog steeds niet alles gezien, maar wel de meeste hoogtepunten, denken wij. (Op misschien Phnom Bakheng na, maar daar hadden we geen energie meer voor)
Uiteindelijk kwamen we weer bij Angkor Thom uit, waar we toch maar weer even zijn gestopt om voor de laatste keer naar Bayon te kijken. Dit is toch wel onze favoriete tempel.
Daarna loopt de weg langs Angkor Wat, dus uiteindelijk daar de laatste foto's genomen van de hele optocht mensen die daar een bezoekje brengt. Zo bijzonder dat het daar zo druk is en bij de andere tempels eigenlijk helemaal niet, je kunt zo eenvoudig foto's maken zonder andere toeristen, terwijl je bij Angkor Wat bijna in de rij moet gaan staan. En het is echt niet de mooiste hier, maar wel de meest bekende.
Conclusie: ontzettend groot complex, ontzettend veel mooie dingen gezien, erg warm, veel water, cola en zonnebrandcrème en veel km gefietst en ge-tuktukt, maar inderdaad zeker de moeite waard om te gaan kijken, als je toch toevallig in de buurt bent.
Verder vonden wij 3 dagen tempels prima, meer dan genoeg, uiteindelijk lijken er toch veel tempels wel op elkaar en zie je toch vaak dezelfde details en versieringen en wordt het met een temperatuur van rond de 40 graden wel eens wat veel en is het zwembadje bij het hotel ook een prima alternatief, want na een uur of 6 rond sjouwen zijn wij het steeds wel beu. Bewondering hebben we voor de mensen die alles op één dag, van zonsopkomst tot zonsondergang gaan bekijken.
Maar dus zeker goedgekeurd!

Meer foto's in het 'Cambodja'-album

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks