27 mei 2013

Dag 84: Vientiane

Vandaag weer eens de echte toerist uit gehangen, met de Lonely Bible in de hand en het fototoestel in de aanslag zijn we op pad gegaan om de hoogtepunten van de stad op te zoeken. Allereerst zijn we weer langs het presidentiële palaies gelopen, maar dat hadden we gisteren ook al gezien, maar nu zijn we ook bij de tegenoverliggende tempel, Wat Si Saket, naar binnen gegaan waar ze duizenden Boeddhabeelden hebben.
Vervolgens ligt hier schuin tegenover één van de echte highlights van de stad, Haw Pha Kaeo, ooit een tempel en nu een museum(pje) met vooral oude Boeddhabeelden en is ook één van de bekendste gebouwen van de stad. Hier hebben we natuurlijk ook even rondgekeken voor we verder zijn gelopen naar Talat Khua Din, een grote markt. Hier hebben we maar een klein stukje van gezien omdat het de afgelopen nacht geregend had en de paadjes nu blubberpaadjes waren. Het ziet er ook naar uit dat ze deze markt ooit, in de toekomst, gaan overdekken, want er wordt driftig gebouwd. Wij zijn dus maar weer omgedraaid en zijn in Talat Sao ice-coffee gaan drinken, het overdekte winkelcentrum met airconditioning. Even zo fijn, weg uit de warmte.
Daarna nog een beetje door de straatjes geslenterd en langs That Dam gelopen om daar nog een foto te maken van deze oude stupa en hier kwamen we ook tot de conclusie dat de zon echt recht boven ons stond en we dus amper schaduw hadden en maakten. Daarna nog langs het Nationale museum gelopen wat er erg gesloten uitzag, maar ook dat het er uit zag alsof het voorlopig gesloten is. Hier tegenover ligt het grote Lao National Culture Hall, gesponsord door de Chinezen, en onduidelijk wanneer en voorstellingen zijn, maar het gebouw zelf is best indrukwekkend. Verder liepen we nog een stuk langs de Mekong en hebben de eerste blik op Thailand geworpen, want dat ligt hier aan de overkant van de rivier. Dus al wel de eerste foto's van Thailnad gemaakt.
's Avonds zijn we nog naar de Mekong en de avondmarkt gelopen. Hier was het erg druk, ook is de bevolking hier aan het hangen, rennen, oefeningen aan het doen en de jongeren zijn aan het fietsen en skateboarden. Verder is dit een vrij grote markt met vooral kleding, speelgoed en souvenirs. Nadat we dit alles aanschouwd hadden en de zonsondergang op de gevoelige plaat hadden vastgelegd, zijn we natuurlijk nog een hapje gaan eten.
En alweer een dag om, wat gaat de tijd toch snel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks