14 mei 2013

Dag 72: Pakse

Sinds we besloten hadden dat we zouden vliegen naar Laos en tickets hadden geboekt voor vandaag, volgden we de dagelijkse vlucht naar Pakse en het bleek dat deze iedere dag geannuleerd werd sinds wij, 5 dagen geleden, boekten. Uiteraard hadden we bij het kantoortje waar wij boekten, wel laten bellen naar Lao Airlines en deze bevestigden wel dat de dinsdagvlucht door zou gaan, maar het was toch wel een beetje spannend vanochtend of er inderdaad een vliegtuig zou zijn.
We werden netjes met de gratis airport-tuktuk van het hotel afgezet bij het vliegveld. (We blijven Hollanders hè, houden van gratis)
Hier was het verbazingwekkend schoon, netjes en alles duidelijk aangegeven, geen wachtrijen bij de balie's, dus ook wij waren erg blij. Inchecken en de douane-afhandelingen gingen snel en soepel en al vrij vlot werd onze vlucht omgeroepen. Even een klein stukje te voet naar het kleine vliegtuig, wel een spiksplinternieuwe ATR72, met 14 andere passagiers, dus dat was dringen. Nog nooit een internationale vlucht gehad met een propellorvliegtuig, maar het is erg goed bevallen, zeker ook de service op een vluchtje van een uur, die zelfs een half uur te vroeg vertrok. We kregen netjes een drankje geserveerd en een leuke kartonnen doos, van C&A, met daarin een stukje cake en een soort saucijzenbroodje. Net na het opstijgen vlogen we nog bijna over Angkor Wat en Angkor Thom, dus gisteren toch niet de laatste foto's van deze tempels gemaakt, maar vandaag uit het vliegtuigraampje.
Dan de aankomst op het Internationale vliegveld van Pakse, hier staat een klein gebouwtje waar alle visa- en douanehandelingen gebeuren. Alle hokjes zijn netjes genummerd van 1 t/m 5. Eerst een briefje inleveren, waar een mannetje je foto op plakt met de pritt-stift, dan door naar hokje 2 waar je de sticker in je paspoort krijgt, dan een mannetje die er een hele berg stempels op zet en ondertussen mag je door naar hokje 3 waar je mag betalen. Dan nog naar hokje 4 of 5, die waren hetzelfde, waar je de laatste stempel kreeg en nog een formuliertje in moest leveren. Wij zijn altijd erg benieuwd wat er met al die papiertjes gebeurd, zou iemand daar ooit nog naar kijken?
Vervolgens de, veel te dure, taxi van het vliegveld naar de 'stad' gedeeld met twee andere reizigers en dus weer veilig en wel op onze nieuwe bestemming aangekomen.

De foto's van het opstijgen en de Angkors staan nog in de Cambodja-map, de foto's van de aankomst in de Laos-map.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks