6 mei 2013

Dag 64: Battambang

Na een veel te groot ontbijt stond het tuktuk-mannetje al te wachten. Wat een verschil met Vietnam waar we nooit iets op tijd hadden, behalve de trein. Hier om 9 uur afgesproken, maar toen we om half 9 terug kwamen van het ontbijt was hij, Nith, er al. Eerst naar het oude treinstation hier in Battambang geweest en daarna via smalle weggetjes door het platteland richting de bamboo train. Dit is een kort tochtje op een vlondertje wat op 2 assen wordt gelegd en waaraan een klein motortje wordt bevestigd. Als er iemand van de andere kant zou komen, moet de lichtste van t spoor zodat de andere er langs kan. Maar helaas hebben wij geen tegenliggers gehad. Maar ook aan het eindpunt wordt alles opgepakt en omgedraaid. Zo handig! Het was een grappig ritje, niet met hele spannende dingen, maar op de kronkelige rails waar je zo dicht op zit, is het vooral weer eens wat anders dan tempels of pagoda's.
Dat gingen we hierna doen.
Eerst naar Phnom Banan, een oud complex uit de Angkor-tijd waar boven op de rots 5 torens staan. Niet gerestaureerd en het ziet er uit alsof bij een harde storm vanalles omwaait, maar het staat er toch al vanaf de 11de eeuw.
Hierna weer via allerlei smalle weggetjes door de, nu nog lege, rijstvelden naar Phnom Sampeau. Hier hebben we eerst geluncht, voor wel 5 dollar, met de beste noodles tot nu toe (alhoewel we dat pas over enige tijd echt zeker weten). Hierna met zoonlief van de 'restaurant'eigenaar de rots bezocht. Eerst kwamen we bij de 'killingcave' waar tijdens de Khmer Rouge mensen ingegooid werden. Ook hier weer een monument met verschillende botten, maar wel veel kleiner, terwijl hier ook veel mensen vermoord zijn.
Op de top naast de grot staat een nieuwere pagoda, een groot Boeddhabeeld en alles weer met uitbundig goud gedecoreerd. De jongen had de opdracht gekregen ons alles te laten zien, dat heeft hij zeker gedaan.
Omdat we geen lange tijd wilden wachten tot het donker werd, hebben we het uitvliegen van duizenden vleermuizen uit een grot gemist, maar we hebben ze toch gezien, alleen een paar, die vooraan in die grot al aan het rondvliegen waren.
Dit was zo weer een prima uitstapjesdagje met een hele vriendelijke tuktuk- meneer. We hebben hem ook alvast maar voor morgen gereserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks