9 mei 2013

Dag 66: Siem Reap

Met de bus van Battembang naar Siem Reap, hoe lastig kan dat nu zijn. Bij het hotel buskaartjes geregeld, de transfer wordt verzorgd door Sorya buscompany, toch wel een van de grotere in Cambodja. Weer te vroeg, werden we bij het hotel opgehaald om door Mr. Nith naar het busstation gebracht te worden. Hier worden de kaartjes netjes afgegeven bij het loket van de maatschappij, maar de volgende tel rent er al iemand met onze kaartjes naar de overkant van de straat naar een andere maatschappij. Wat er aan de hand is, is ons niet helemaal duidelijk, maar er is blijkbaar geen Sorya-bus vandaag dus worden we maar op een andere bus gedropt. Op zich prima, zou je denken, wordt allemaal netjes opgelost, alleen is de andere busmaatschappij toch wel van een wat ander kaliber dan Sorya. Er is geen enkele stoel heel, er is airco, maar daar is ook alles mee gezegd, er komt alleen een heel klein luchtstroompje uit, en is dus duidelijk van veel mindere kwaliteit. Wij terug naar het busmeisje van Sorya, dat dit toch niet is waar wij voor betaald hebben. Geld terug is onmogelijk, maar we krijgen wel 1 dollar(!) p.p. terug. Weinig keus als we vandaag nog naar Siem Reap willen, dus maar tot 'heel veel' tellen en in de bus stappen.
Met de gebruikelijke busperikelen, van mensen die overal in en uit stappen, een stop van ruim een half uur bij wat winkeltjes op een ritje van ruim 3 uur, komen we veilig en wel aan in Siem Reap. We zouden alleen een pick-up hebben van het hotel en we hadden dus doorgegeven met welke maatschappij we zouden komen, helaas, dit was nu dus ook veranderd, dus geen pick-up want die stond vast op de verkeerde plek. Maar met een tuktukmannetje die echt overal te vinden zijn, zijn we uiteraard toch weer goed aangekomen bij het volgende hotel.
Hier nog bij het zwembad gelegen en daarna nog een rondje door de stad gedaan. Erg veel toeristen, wat lang geleden was dat we deze in grote getalen gezien hadden, maar de eerste indruk is prima, het lijkt hier ook weer gezellig te zijn met vele restaurantjes en barretjes in Pub-street en de winkeltjes met allemaal dezelfde meuk in de night-market.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks