27 mei 2013

Dag 85: Vientiane

Visumaanvraag voor Thailand.....
Wanneer je over land Thailand binnen reist, krijg je een visum voor 15 dagen en aangezien wij denken toch minstens een week of zes in Thailand te blijven willen we een 60 dagen-visum aanvragen. Na het nodige naslagwerk bleek dat dit heel makkelijk te regelen was op het Thaise consulaat hier in Vientiane. Wel nadrukkelijk vermeld dat je het beste een beetje op tijd kon komen om lange wachttijden te vermijden. Het consulaat opende om 08.30 uur, wij waren er om 08.35 uur. Wij natuurlijk al goed voorbereid, hadden de visa-aanvraagformulieren thuis uitgeprint en vanochtend ingevuld en twee pasfoto's p.p. bijgevoegd.
Dus wij naar het loketje, waar we allereerst beide een nummertje uitgereikt kregen, 181 en 184 met hierbij meteen de vraag of we ook kopieën van het paspoort en het Lao-visa hadden. Nee, dat hadden we niet, hadden we ook nergens gelezen, maar geen nood, boven stond een mannetje met een kopieerapparaat en die kon dat zo voor ons regelen, uiteraard tegen betaling. Ook hier de pasfoto's op de exact juiste maat geknipt en opgeplakt en weer terug naar beneden. Daar werd het wachten. Er werden steeds 10 nummertjes tegelijk opgeroepen die met paspoort, kopieën en aanvraagformulier naar de mevrouw achter het loketje mochten. Al snel hadden we in de gaten dat er zo'n 20 mensen per kwartier geholpen werden. Dat zou dus nog wel even gaan duren en we waren allang blij dat we niet nummer 450+ hadden zoals we ook wel zagen. Uiteindelijk ging het toch wat sneller en waren wij iets over tienen aan de beurt om alles af te geven. Zo gepiept, nu alleen nog even naar een ander loketje om te betalen. Deze balie was in een airco gekoelde hal, wat best fijn was, en er stond helemaal niemand in bij de balie. Behalve wij. Alleen waren wij nog lang niet aan de beurt, want we mochten eerst weer plaats nemen, want ook hier ging het op nummer. Gelukkig wel wat sneller dan buiten, maar toch wel weer even wachten. Rond 11.00 uur stonden we paspoortloos en 2000 baht lichter (€53) maar met een betalingsbewijsje weer buiten. Morgenmiddag vanaf 13.30 uur gaat de ophaalbalie open, dus dan mogen we weer in de rij.
Hierna nog naar Pha That Luang gewandeld, wat de 'world precious sacred stupa' is. Deze opzichtige grote stupa is heel mooi goud geverfd en is één van de bekendste symbolen in Laos. Gelukkig waren wij net op tijd want ze hebben hier pauze tussen 12.00 en 13.00 uur. Rondje gelopen en foto's geknipt en met de tuktuk terug richting het toeristische gedeelte bij de Mekong, niet ver van het hotel en vele restaurantjes. Lekker croissantje en een clubsandwich op met lekkere shake van vers fruit.
Daarna afkoelen op de kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks