1 juni 2013

Dag 90: Vang Vieng

Het was al weer even geleden, maar het is weer zo ver: brommertjesdag! Hier is het echt heel goedkoop om de hele dag een brommertje te huren, slechts €3. Eerst bij een grot gestopt waar twee lokale jongedames ons wel rond wilden leiden, uiteraard tegen betaling van een 'tip' terwijl we ook al entree betaald hadden, geen wereldschokkende bedragen, maar voor hier toch niet niks. (€1 p.p.) Alweer de zaklamp vergeten, net zoals gisteren, dus wij met geleende hoofdlampjes en de meisjes op stap. Eerst door de rijstvelden van pa die aan het ploegen was en daarna letterlijk de grot in geklauterd. Deze was vrij klein maar op zich wel aardig.
Daarna weer verder gebrommerd over uiteraard een hobbelige weg. Buiten de geasfalteerde 'snelwegen' is alles hier een 'dirtroad' of een 'rocky dirtroad' en die heb je dan in verschillende fases van huidige toestand, weinig sporen, hele diepe sporen, veel keien, weinig keien, grote keien, kleine keien, blubberplassen, los zand, vast zand en noem maar op. Gelukkig is het de laatste dagen droog.
Daarna naar de Blue Lafoon, die er toch wel duizenden op de hele wereld moeten zijn, maar hier is het meer een stukje van de rivier die wel een mooie blauwe kleur heeft. Ook hier natuurlijk weer een bijbehorende grot en het bijbehorende toegangsbewijsje. Uitrraard was het hier ook echt noodzakelijk om een lamp te huren want het was echt heel donker in de grot. Boven aan de trappen bij de grot aangekomen, blijkt dat deze helemaal niet donker is, maar ja, gehuurd is gehuurd.
Bas heeft nog even gezwommen in de Blue Lagoon en is nog uit de boom gesprongen die boven de rivier groeit, altijd leuk voor de foto.
Vervolgens met een rondje weer terug richting Vang Vieng voor de lunch en een t-shirtje voor Bas want zijn schouders zijn toch weer een beetje aan het aanbakken.
Hierna nog naar de waterval gereden die hier zo'n 6 km vandaan ligt. Hier doe je wel wat lang over, want deze weg was echt een rocky dirtroad met veel diepe sporen, grote keien en steile hellingen. Maar weer veilig bij de parkeerplaats aangekomen, waar we uiteraard weer een kaartje moesten kopen en nog een klein stukje met de brommer richting de waterval. Het laatste deel was natuurlijk wel te voet, maar dat vonden de billen wel even fijn, want die zijn al wel erg beurs aan het worden van alle hobbels en kuilen. Hier allebei even afgekoeld, gezien de lage waterstand geen brede waterval, wel een vrij hoge, maar nu een lekkere douchestraal op je hoofd. En ook niet heel veel andere mensen hier. Hierna met een grote boog langs de bovenste weg terug. Er leek geen einde aan te komen, maar de omgeving was echt fantastisch. Niemand te zien alleen een paar mensen die op de velden aan het werk waren, en ons de weg wezen.... (er is maar 1 weg)
Weer een erg mooie dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks