6 maart 2013

Dag 3 Hanoi: Uitstapje naar de Perfume Pagoda

Vandaag zijn we met een georganiseerd tourtje naar de Perfume Pagoda gegaan. Dit is een tempelcomplex op een berg, wat te bereiken is na een roeitochtje van een klein uurtje. Aangekomen, na een busritje van twee uur, in de haven, wisten we niet wat we zagen: er lagen echt duizenden bootjes klaar om alle, vooral Vietnamese, toeristen naar de pagoda's te roeien. Toen we na de boottocht aankwamen leek het wel 1 grote kermis: overal winkeltjes met etenswaar en prullaria. Na een kleine wandeling omhoog zijn we het laatste deel met de kabelbaan omhoog gegaan. Daar nog een klein stukje gewandeld om bij de grot te komen. Hier was het weer verschrikkelijk druk, ook omdat de eerste 3 maanden in het nieuwjaar veel Vietnamezen op pelgrimstocht gaan naar deze plek. De terugweg, naar beneden, gelopen met aan beide kanten alleen maar winkeltjes. Echt onvoorstelbaar wat er allemaal verkocht wordt, maar ook wat mensen inderdaad allemaal weer mee naar beneden sjouwen.
Beneden nog de Chua Thien Tru bezocht, een andere pagoda. Toen het laatste stukje terug naar de boot gewandeld en weer met bootje en busje terug naar Hanoi.

Of dit nu een aanrader is of niet: hier hebben we het al uitgebreid over gehad, maar we komen er niet uit. Zo verschrikkelijk toeristisch en over de top dat het ook wel weer heel leuk wordt.

Morgen vertrekken we voor 3 dagen naar Ha Long Bai. Dus waarschijnlijk even geen updates.

2 opmerkingen:

  1. Hi,

    Jullie heben al veel gedaan en gezien in die paar dagen... Ziet er mooi uit. Word er een beetje jaloers van ;-)
    Ga het verslag van Vietnam in elk geval goed volgen, beetje inspiratie opdoen.
    Lekker genieten!

    X Wen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Karen en Bas,
    Wat een tocht en dan beseffen,dat er zoveeeel andere toeristen naar die pagode gaan. Maar een geweldige ervaring!
    En.....veel prachtige foto's!
    Geniet lekker van alles dat jullie tegenkomen.

    Lieve groetjes, John P.

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks