29 mei 2013

Dag 87: Vang Vieng

Vanochtend, natuurlijk een half uur te laat, opgehaald door de minivan die ons van Vientiane naar Vang Vieng gaat brengen. Na onze fijne busreis van Pakse naar Vientiane hebben we er voor gekozen om met een klein busje te gaan wat ons beter bevalt dan grote bussen of lokale bussen. We hebben al eerder met Sout Chai gereisd en dat was prima bevallen, dus toen we zagen dat zij een kantoor in Vientiane hadden hoefden we niet lang na te denken bij welke maatschappij we het volgende buskaartje zouden boeken.
Uiteraard zat het busje weer precies vol, altijd zo knap hoe dat hier altijd precies lijkt uit te komen, en konden we op weg. We hadden een vlotte chauffeur, ietsje langzamer zou niet erg geweest zijn, die ons door de snel veranderende omgeving bracht. Eerst rijd je nog lange tijd door de buitenwijken van de stad, dan komt er wat 'industrie' vervolgens platteland en uiteindelijk zie je de bergen steeds dichterbij komen totdat je uiteindelijk over een echte bochtige bergweg door een beboste omgeving steeds dichter bij Vang Vieng komt.
Hier aangekomen was het wel 20 meter lopen naar het hotel, prima dus. Uitzicht op de rotsen, prima kamer, lekker ruim, hier blijven we wel een paar dagen.
Vang Vieng is een klein plaatsje, maar wel erg toeristisch, door de vele grotten die hier in de omgeving liggen en het uitzicht oo de karststenen rotsen, maar vooral door de rivier waarop veel 'getubed' werd onder het genot van alcoholische versnaperingen en met grote glijbanen, schommels, harde muziek en al wat jongelui aantrok. Nu is dit in november allemaal weggehaald op last van de Australische regering omdat hier vorig jaar 17 Australische jongeren omgekomen zijn. De party is dus weg, maar de natuur niet. Er zijn nog wel barretjes en restaurantjes en er wordt nog steeds getubed, maar toch in een andere vorm. Nu om 22.00 uur liepen de barretjes al leeg en gingen de winkeltjes al dicht.
We gaan het beleven, hebben al een excursie voor morgen geboekt.
Zitten we hier in een barretje, lopen hier gewoon de konijnen los en springen bij de gasten op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks