16 mei 2013

Dag 73: Paksong

Vanuit Pakse willen we met een brommertje een rondje Bolaven Plateau rijden. Hier zijn verschillende watervallen, koffieplantages en prachtige natuur. We hebben dus de grote rugzakken in Pakse achter gelaten en voor 3 dagen kleding in een kleine rugzak gepropt, verder twee brommertjes gehuurd en getankt, want natuurlijk verhuren ze ook in Laos alles met een bijna lege tank.
De hoofdweg van Pakse naar Paksong is een prima asfaltweg met weinig verkeer. De watervallen staan met grote borden langs de weg aangegeven, dus dat kan niet mis, zou je denken. De eerste rijden we, Karen voorop, vlot voorbij. Keren en dan toch de juiste afslag genomen. Zodra je van de hoofdweg af slaat houdt ook de asfaltweg op en gaat deze over in een pad met zand en kiezels en volop kuilen en gaten met aan het einde een hokje waar je 2 kaartjes p.p. moet kopen. Eén voor het parkeren van de brommer en één voor 'toegang' tot de waterval. Kosten €0,80 p.p. per waterval.
De watervallen zijn wel indrukwekkend, nee niet Niagara-achtig, maar toch van gemiddelde categorie. Ondanks het hier droge seizoen viel er water genoeg. Ook de omgeving bij de watervallen is prachtig en erg groen. Geluncht met uitzicht op een hoge waterval en bijkomend voordeel, het is hier weer wat hoger, dus ook wat koeler, wat wel even fijn is.
Aangekomen in het dorp Paksong hebben we eerst een guesthouse gezocht, hier van de 'menu'-kaart een kamer gekozen met 'international tv'. Daarna bij Mr. Koffie, een Nederlandse man, koffie gedronken en een excursie voor morgen afgesproken over koffie en koffieplantages.
Daarna nog naar de lokale markt geweest, hier kregen we meteen een bord struiken voor gezet, waarschijnlijk voor in de soep, maar we wilden helemaal geen soep, alleen een cola en een biertje. Uiteindelijk was de communicatie geslaagd en haalde de mevrouw de stengels weer weg en kwam er inderdaad een cola en een biertje voor terug.
Na het opfrissen zijn we bij het 'restaurant' aan de overkant van het guesthouse gaan eten, gelukkig was de kaart in het Engels, alleen zonder prijzen.  2x noodle-soup en een biertje en nog maar een zakje chips voor vanavond. Afrekenen: €4,80 wat misschien ook nog wel toeristenprijzen zijn want er werd heftig gediscussieerd tussen moeder en dochter toen we om de rekening 'vroegen'.
Terug op de kamer de 'international tv' maar eens aangeslingerd, en van de 258 zenders zijn er 0 Engels-talig maar wel BVN, dus gaan we gezellig de herhaling van het songfestival kijken vanavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks