19 mei 2013

Dag 77: Pakse

Het was alweer een paar dagen geleden dat we oude stenen, hele oude stenen, hadden gezien, dus we dachten, we doen er nog een paar. Afkicken van Angkor. Dus maar weer een brommertje gehuurd en op weg naar Wat Phu Champasak, wat hier zo'n 45 km vandaan ligt. De weg hier naar toe was erg goed, één van de beste tot nu toe, en ook de omgeving is erg mooi met de Mekong aan de ene kant en rotsen aan de andere kant. Verder veel kleine dorpjes langs de weg met weer het vee loslopend in de berm.
Het sanitair bij Wat Phu is echt heel mooi en schoon. Karen heeft het gecheckt en bestempeld tot het beste openbare toilet in Zuid-Oost Azië, altijd handig om te weten, toch. Daarna zijn de entreekaartjes gekocht en liepen we richting het complex. Dit was een aardige wandeling zeker omdat de vijvers voor het complex al best groot zijn. Daarna de trappen op geklommen en op het gemakje alles bekeken. Het is natuurlijk niet heel fantastisch in vergelijking met de Angkor tempels, maar hier was het ook wel mooi, zeker ook door de ligging. Ook is het entreegeld beduidend lager dan bij Angkor.
Op de terugweg nog geluncht in Champasak en daarna en beetje doorgereden naar Pakse want het werd erg donker in de verte. Wij waren in ieder geval voor de bui thuis, en tot nu toe is het nog steeds droog en lijkt de bui op te lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks