29 mei 2013

Dag 86: Vientiane

Paspoorten ophalen.
Vandaag stond in het teken van het hopelijk terugkrijgen van onze paspoorten met Thailand-visum. Gisteren op het consulaat navraag gedaan wat de beste tijd is om te komen, want ophalen kan tussen 13.30 en 15.30 uur, en het vriendelijke meisje had ons geadviseerd rond 13.00 uur te komen omdat de rij dan nog niet zo lang is.
Wij dus rustig op het gemak de dag gestart en onderweg naar het consulaat in het winkelcentrum, nog steeds airco-gekoeld, nog een lekkere ice-coffee genomen, op de markt rondgekeken en croissantjes voor onderweg of bij het consulaat gekocht.
Wij waren mooi op tijd bij het consulaat, zo rond kwart voor een, maar het leek al wel of er een bijzonder concert aan kwam en de kaartjes zo in de verkoop gingen want er stond al een behoorlijke rij. Wij sloten dus maar braaf achteraan en met de paraplu tegen de zon en een grote fles water was het best te doen. Om 13.00 uur kwam de rij in beweging want de poort van het consulaat ging open. De gehele rij bewoog zich netjes naar binnen en kwam tot stilstand bij de meneer die de nummertjes van de dag uitdeelde. Dit keer hadden we nummer 73 en 74. Vervolgens nam iedereen braaf plaats in de overdekte wachtruimte tot om half twee de deuren van het consulaat open gingen en het leek alsof iedereen tegelijk naar binnen wilde. Binnen gingen wij weer braaf wachten, maar blijkbaar beginnen ze gewoon paspoorten uit te delen, niet op volgorde, totdat de meeste mensen binnen zijn en gaat ze dan pas op nummer werken. Steeds in groepjes van 10 of 20 worden de mensen opgeroepen en wordt er in de rij paspoorten van wel 2 meter op zoek gegaan naar je paspoort. Gelukkig is dit wel einigszins georganiseerd, want ze liggen op betalingsvolgorde en daar hebben we het nummertje van, want dat staat op je bonnetje. Al met al viel het mee en waren wij vóór twee uur al weer buiten met paspoort en 60 dagen visum voor Thailand.
Dit 's middags gevierd op het terras en nog een terras en een restaurantje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks