20 mei 2013

Dag 78: Don Khone

Om kwart voor 7 liep het wekkertje af, het is weer een transferdag. Altijd spannend hoe laat je wordt opgehaald, vandaag een half uurtje na de afgesproken tijd, dus we werden al bijna zenuwachtig of we zo wie zo wel opgehaald zouden worden. Ondertussen nog een ontbijtje op, baguette nutella en een baguette met kaas. Altijd lekker, alleen duurde het weer lang, alles lijkt hier erg langzaam te gaan.
Maar uiteindelijk verscheen dus toch het busje en na een prima busritje werden we afgezet bij de 'haven' waar vanuit de bootjes naar de verschillende eilanden vertrekken. Nadat we na even rond gekeken te hebben waar we moesten zijn, want je wordt gewoon afgezet, verder geen uitleg of aanwijzing, vinden we het bootticketkantoortje. Wij netjes ons briefje gegeven, maar al heel snel bleek dat het mannetje in het kantoortje daar niets mee kon. Waarom weten we niet, ons Lao is nog niet zo goed. Wij nogmaals proberen uit te leggen dat we echt een bus- én bootkaartje hebben gekocht, maar toen er nog een ander mannetje er zich niet zo vriendelijk mee ging bemoeien zijn we maar afgehaakt. Karen is op zoek gegaan naar de chauffeur van de het busje, die lekker op het gemak een heel stuk verder zat te lunchen en uitgelegd dat we geen bootticket kregen. Hierop schreef de chauffeur een telefoonnummer en nogmaals de naam van de touroperator op ons briefje vergezeld van nog wat andere tekst, en zo waar, nu was het wel goed en kregen we 2 boottickets naar Don Khone. We moesten wel een euro bij betalen omdat we last minuten besloten hadden om niet naar Don Det te gaan maar naar dit eiland. Hier zou de accommodatie net wat beter zijn en het andere zou ook meer een party-eiland zijn. Nou, dan maar een euro meer.
We kunnen meteen in een bootje klimmen met de bagage en zo ook die van zo'n 12 andere passagiers. Beetje stapelen, past best. Gaan we eerst naar Don Det, moeten er daar natuurlijk de mensen uit die achterin de boot zitten, altijd handig, en varen daarna door naar Don Khone. Zijn we gewoon bijna weer terug in Cambodja, want deze eilanden in de Mekong liggen bijna op de grens tussen Laos en Cambodja.
Hier aangekomen zijn we allereest weer op zoek gegaan naar een guesthouse, blijkt dat toch het dingetje waar we het eerst waren geweest uiteindelijk het beste aan onze eisen te voldoen. Alleen een beetje jammer dat toen we de eerste keer gingen kijken een mevrouw een kamer liet zien parallel aan de rivier lag en dus geen mooi uitzicht had en wij eigenlijk toch wel graag 'riverfront' hadden, en de tweede keer er een mannetje komt en vraagt of we al een kamer/huisje hebben gezien en wij dit beamen en aangeven hier toch graag een paar nachten willen blijven, hij ons de sleutel geeft van een leuk, riverfronthuisje. Had die mevrouw dat meteen laten zien, had ons dat wat gesjouw gescheeld. Ach, kunt niet alles hebben.
Maar we zitten hier dus op een klein eilandje in de Mekong, dicht bij de grens met Cambodja, het is nu net 21.00 uur geweest en alles is hier al donker en dicht, we waren nog net op tijd om een fles water en 2 blikjes cola te kopen in het restaurant aan de overkant, want die waren al aan het afsluiten. Lopen we hier in het donker terug naar ons huisje, horen we een vreemd geluid, wat denk je, lopen de koeien van meneer Pan hier bijna door het huisje. Geen foto gemaakt, de flits vonden we zielig voor de koeien.
Maar verplicht relaxen dus hier op het eiland.... Is Karen al heel goed in en Bas leert snel.

1 opmerking:

  1. Hoi Karen & Bas,
    Het blijft spannend bij jullie :-). Heel leuk om te lezen wat jullie meemaken. We zijn net terug uit Egypte - daar was het bijna 40~, hier is het 16~. Dikke vest weer aandoen!.
    Groetjes, Bart & Jean

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks