31 mei 2013

Dag 88: Vang Vieng

Voor deze dag hadden we een georganiseerde trip geboekt. Netjes op tijd werden we opgepikt bij het hotel en zijn ongeveer 15 km ten noorden van Vang Vieng afgezet en was het eerst een stukje 'hiken' maar het kon gewoon op je slippers, dus het was meer een gewone wandeling over een pad, naar Tham Nam. Dit is een watergrot waar je alleen met een tube, grote zwemband, in kan. De ingang is vrij laag, maar binnen was het erg ruim. Er is een touw gespannen door de grot waaraan je jezelf vooruit kunt trekken en omdat er natuurlijk geen verlichting is krijg je een hoofdlampje. Met de waterstand van vandaag konden we ongeveer 300 meter de grot in voordat we weer om moesten draaien. Geen foto's in de grot, erg donker en veel stroming, dus we hebben het er niet op gewaagd om de camera uit de waterdichte zak te halen.
Hierna zijn we naar de Elephant Cave gelopen, waarin een rotsblokje staat met de vorm van, natuurlijk, een olifant. Niet heel bijzonder, maar we waren er toch in de buurt.
Daarna zijn we met de grote tuktuk een stukje rivierafwaarts gebracht, van waar we de laatste 9 km naar Vang Vieng terug hebben gekanoed. De verwachting was dat het af en toe wat wild zou zijn, want de gids had het er voortdurend over wat je moest doen als je om zou slaan en deed alsof dat vast zou gebeuren, nou, zo spannend was het niet en we zijn ook niet omgeslagen, maar was redelijk rustig stroomafwaarts meepeddelen op de Nam Song. Uiteraard was er halverwege de kano-trip nog een pitsstop bij een barretje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks