10 juni 2013

Dag 99: Luang Prabang

05.05 uur. Zo vroeg ging het wekkertje. Veel toeristen gaan hier 's ochtends naar de monniken kijken die in een soort processie door bepaalde straten gaan. Ze krijgen dan van andere gelovigen die op het trottoir zitten een handje rijst of wat andere eetwaar. Wij gingen dus ook maar kijken. Wel was het weer jammer, vonden wij, dat ook hier zowaar weer Japanners met toeristenbusjes aankomen, mandjes met rijst, doeken voor over de schouder, kleedjes om op te knielen al klaar liggen. Er natuurlijk vele foto's van worden gemaakt terwijl de monniken bijna ondersteboven gelopen worden en daarna meteen weer in de busjes stappen en vertrekken. Zal wel leuk zijn voor het plaatje thuis.
Wij hebben vanaf de overkant van de straat ook foto's gemaakt hoor, maar geloof dat wij niet hinderlijk waren. Verder weer rustig op het gemak gedaan, wel boottickets gekocht voor woensdag en donderdag, wanneer we in twee dagen richting de Thaise grens gaan varen. Verder de Thailand-gids aan het lezen en internet aan het uitpluizen.
Vanavond voor het eerst een bui die maar niet over leek te gaan, de twee avonden hiervoor ook een flinke bui gehad, maar die duurde steeds maar even, een half uurtje en het was weer droog. Nu regent het nog steeds, alleen niet meer hard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks