5 juni 2013

Dag 94: Luang Prabang

Vandaag ongeveer 260 km in een klein busje gezeten, waar je in Laos 7 uur over doet. Nu begint het natuurlijk dat je eerst naar het busstation wordt gebracht, waar je van busje moet wisselen. Vervolgens moet je wachten tot alle chauffeurtjes hebben bedacht hoe ze de mensen moeten verdelen over de busjes want ze vertrekken alleen met volle busjes. Nadat dit geregeld was en we weer op een andere plaats de laatste 6 passagiers hadden opgehaald vertrokken we richting Luang Prabang.
De weg hier naar toe is echt onvoorstelbaar. We waren weer verbaasd, dit is echt 260 km slingerweg waar alpenpassen niet voor onderdoen en het aantal bochten houdt het niet op. De weg is één grote aaneen schakeling van bochten.
Ook is het uitzicht steeds prachtig. Kleine dorpjes op de bergruggen, groene heuvels onderbroken door af en toe wat landbouwvelden. Ook bij de stop voor de lunch hadden we een prachtig uitzicht over de binnenlanden van Laos zoals je op de onderstaande foto kan zien.
Verder zijn we weer veilig in de volgende plaats aangekomen, Luang Prabang, waarvan het oude centrum de Unesco World Heritage status heeft. We hebben al een klein rondje gelopen, maar we gaan het nog wel op ons gemakje bekijken hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks