8 juni 2013

Dag 97: Luang Prabang

Vandaag de toerist uitgehangen. Eerst uitgebreid ontbeten bij de 'Scandinavian Bakery'. Een keer geen baguette of eieren, maar kaas! Plakjes! Ham en salami, ook de lachende koe en jam, komkommer, ui en tomaat. En lekker brood. Ook verkopen ze hier bagels, zagen er ook lekker uit, gaan we ook vast nog wel een keer proberen.
Verder hier naar de, volgens de Lonely Bible, bekendste Wat geweest, Wat Xieng Thong. Niet de mooiste Wat ooit, maar door de mozaïeken op de buitenmuren toch wel weer wat anders.
's Middags naar het Royal Palace Museum. Eerst naar Wat Ho Pha Bang, erg kleurrijk en veel goudverf. Daarna naar de Royal Palace Car Collection, waar 5 auto's staan en één  speedboot en hier mochten geen foto's gemaakt worden. Ook nog bij de kleine foto-tentoonstelling van de Floating Buddha gekeken en toen op naar het echte museum. Hier aangekomen komt er een mannetje naar ons toe dat ze vandaag wat eerder sluiten. Tja, wij net, voor hier dure, kaartjes gekocht, €3 p.p. mogen we niet meer naar binnen en ze hadden natuurlijk bij de kassa ook niet verteld dat het museum eerder sloot vandaag. Wij ons ongenoegen geuit, en we mochten dan toch nog wel even snel, maximaal 20 minuutjes, naar binnen. Tas in de kluis, slippers in het rek en wij naar binnen. We hebben de ontvangstzaal van de koning gezien en daarna kwamen er wat dames aan die ons dringend verzochten naar buiten te gaan, want ze sloten eerder vandaag. Proberen uit te leggen dat we 20 minuutjes kregen van de meneer buiten, maar helaas. Tas weer opgehaald uit het kluisje, staat die meneer er weer, helemaal verbaasd dat we al zo snel terug waren.... Maar we mogen morgen gewoon nog een keer komen hoor, gratis. En daar houden wij, Hollanders, van. Haha.
's Avonds nog lekker gebarbecued met een ander Nederlands stelletje die we gisterenavond bij het avondeten hadden ontmoet. Buffet, erg lekker, er was van alles, van inktvis, garnalen, kip, beef, verschillende groenten, fruit en zelfs schepijs!
Gezellig en lekker!

1 opmerking:

  1. Bas en Karen
    Blijft ook van deze kant bijzonder de verhalen die ik van jullie lees. Blijf genieten. Heb nog iets bij Karen op face book gezet, heel veel groetjes van de zijkant

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks