25 juni 2013

Dag 114: Chiang Mai

Vandaag zijn we er met een auto op uit geweest. Bas is om 7.00 uur met de tuktuk naar een verhuurbedrijf gegaan en was een uurtje later terug met een auto.
We zijn naar de hoogste berg en de hoogste waterval van Thailand geweest, die hier zo'n 90 km vandaan liggen in het nationaal park Doi Inthanon wat ook de naam van de 2595 meter hoge berg is. Uiteraard hebben we bij het bord, in de regen, een foto gemaakt. De waterval is de Mae Ya, maar daar waren we al als eerste naar toe gereden, toen het nog droog was. Verder zijn we ook bij  de "twin pagoda's" geweest, waar twee grote stupa's staan, één links en een rechts, beide te bereiken met een eigen trap en/of eigen roltrap. Deze liggen in een mooi aangelegde en goed onderhouden tuin en ook het uitzicht zou hier prachtig moeten zijn, maar wij zaten midden in een wolk en zagen zelfs de toppen van de stupa's niet eens, terwijl we er naast stonden.
Daarna over dezelfde weg terug en nog gestopt bij twee andere watervallen, Siriphum en Wachirathan. Beide ook indrukwekkende watervalllen. Wel jammer dat het bleef regenen, soms maar een beetje, dan weer wat harder, maar uiteindelijk besloten we toch maar om terug te rijden naar Chiang Mai, want het weer werd alleen maar slechter. De omgeving is erg mooi en ruig, goede wegen, veel watervallen dicht bij elkaar, er zijn er nog meer dan deze drie die wij bezocht hebben, dus al met al zeker de moeite waard alleen is droog weer wel fijner.
's Avonds nog even luxe gedaan bij de 'all you can eat' sushi zaak met lopende band. Erg lekker!

We gaan morgen weer trekken, we hopen heel erg dat het beter weer is dan vandaag, maar zijn dus weer 2 nachten 'buiten bereik'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks