19 juni 2013

Dag 108: Chiang Rai

Vandaag met het Nederlandse stelletje van gisteren en de gibbon experience, afgesproken om samen wat bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Wij op een brommertje, zij op een brommertje en na getankt te hebben vertrokken we naar de 'White Temple'. Verschrikkelijk over de top, nog lang niet af, maar een groot project in ontwikkeling. Denk aan de Sagrada Familia in Barcelona. Hier hebben ze ook een kunstenaar die zijn eigen grote kunstwerk/tempelcomplex aan het ontwerpen en wegzetten is wat ook pas na zijn dood afgebouwd zal gaan worden. Hij wil het bouwwerk ook op de lijst werelderfgoed en dat zal ooit vast wel lukken, een uiting van modern Boeddhisme, binnen op de muurschilderingen zelfs afbeeldingen van Angrybirds, Michael Jackson, allerlei striphelden en zelfs Bin Laden en Bush naast de meer traditionele afbeeldingen. Buiten alles wit, met veel glinsters en spiegelsteentjes.
Daarna, heel wat anders, weer naar een waterval gereden, de Khunkorn Falls, best een hoge, en lekker om even af te koelen.
De laatste bestemming was het Mae Fha Luang Art and Cultural Park, een museum met allerlei voorwerpen van teakhout en ook andere gebouwen van hout met in één daarvan oude houten voorwerpen, en dat alles gelegen in een mooi aangelegd park.
Verder het goede nieuws dat de € 100 die afgeschreven was ondanks een door de automaat afgebroken pin-transactie in Luang Prabang, weer terug gestort was op de rekening. Kleine financiële meevallers zijn altijd fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks