14 juni 2013

Dag 102: Huay Xai

Op tijd weer uit bed om eerst nog wat kleine inkopen te doen voordat we weer naar de boot gaan voor deel twee richting de grens. Wat broodjes, fris en water ingeslagen en richting de boten gelopen. Ook vandaag weer er makkelijk, ze wijzen je de boot, voor de zekerheid vragen we een paar keer of hij richting Huay Xai gaat, en na steeds weer een bevestigend antwoord stappen we in. Het is niet dezelfde boot als gisteren, maar weer de busstoelen, lekker zacht, alleen geen tafeltjes maar wel heel veel ruimte achterin. Je zou er een dansje kunnen wagen, wat we niet gedaan hebben. Uiteraard weer bijna allemaal dezelfde mensen aan boord want niemand blijft achter in Pak Beng, alleen twee Franse dames hebben we deze ochtend niet gezien. Dus als jullie in de krant lezen dat er twee Franse dames kwijt zijn in Laos, dan moeten ze in Pak Beng zoeken, maar waarschijnlijk hebben ze gewoon de boot gemist want de dag ervoor waren ze ook laat.
Maar we vertrokken weer netjes op tijd, ondanks dat de boot bij lange na niet vol was en we begonnen weer vol enthousiasme aan dit deel van de boottrip. Tijdens de eerste uurtjes zie je dat mensen nog wat rondwandelen op de boot, naar buiten kijken en foto's maken, maar na een uur of vier, vijf dat mensen toch weer een dutje doen, boekje lezen en een beetje kletsen met de andere reizigers. Maar het was weer een prima dag en kwamen net na zessen aan in de grensplaats Huay Xai.
Hier wel eerst drie guesthouses bekeken voordat we er één vonden die wat meer aan onze eisen voldeed, maar na een heerlijke douche hebben we met een gezellig groepje, wat ook op dezelfde boot zat, samen gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks