28 juni 2013

Dag 115 t/m 117: trekking Chiang Mai

Zoals bijna iedere toerist in Chiang Mai, hebben wij ook een trekking geboekt. De eerste dag zijn we allereerst naar een 'butterfly- and orchidfarm' geweest, zat niet in de toer, maar gewoon extra, niet heel boeiend en bijna geen vlinders te zien, maar vijf ofzo, maar het verplichte stopje hoort er voor de gidsen natuurlijk gewoon bij, voor de commissie. Daarna verder gereden naar een kleine markt geweest waar we eventueel de laatste inkopen/benodigdheden voor de trekking konden kopen, nu hadden wij alles al dus is het voor ons alleen een icecoffee van de 7/11 geworden.
Toen alle inkopen gedaan waren vertrokken we richting olifantenkamp waar we een ritje van een klein uurtje op een olifant hebben gemaakt. Bij aankomst begon het te regenen, dus wij allemaal regenkleding aan, was het gelukkig na vijf minuten weer droog, maar wel lekker zweten in de regenkleding op de olifant. Hierna begon de 'echte' trekking. We liepen twee uur naar een bergdorpje, alleen bergop, dus best vermoeiend, en gelukkig wel droog, alleen de laatste meters begon het te regenen maar toen waren we er al bijna. In dit dorp verbleven in een hut met alleen wat dunne matrasjes en het sanitair was alleen een Frans toilet wat een stukje lager op de helling stond naast de varkensstal. In het dorp was net een voetvolleywedstrijd tussen de omliggende dorpjes bezig, uiteraard met luide muziek en de nodige drank. Wij zijn met het groepje ook even gaan kijken en gelukkig werd het weer droog.
Na een wat onrustige nacht, door honden die aan het blaffen waren en de hanen die natuurlijk bij het eerste licht begonnen te kraaien, startte de volgende dag erg langzaam. Wij waren natuurlijk vroeg wakker, maar ontbijt was pas om 10.00 uur en we vertrokken om 10.30 uur voor een korte wandeling naar een ander dorpje voor de lunch. Hierna zijn we een stukje verder naar een kleine waterval gelopen waar we nog hebben gezwommen (en meteen 'gedoucht'). Vervolgens was het nog een kleine wandeling naar de overnachtingsplek, wat ook weer een grote hut was, maar nu wel met klamboe's en een toilet en een aparte 'douche' ruimte. Weer een Frans toilet natuurlijk, en de douche was een grote emmer water waar je met een klein bakje water uit kon scheppen en over je heen kon gieten. Het water liep vervolgens gewoon over de vloer, onder de muur door verder de helling af. Verder hadden zie hier veel dieren, honden die bijna in het kampvuur lagen, een kleine kat, verschillende vogels, natuurlijk verschillende kippen en zelfs een klein baby-aapje van 2 maanden oud (aan een touwtje) wel een beetje zielig, maar dat is hoe het hier gaat. De eigenaar zei dat hij het aapje gevonden had, maar wij hadden sterk het gevoel dat hij de moeder gevangen had, want ook hier wordt nog steeds veel gejaagd.
Om de lange avond door te komen hebben we met één van de gidsen en de andere 5 Fransen een spelletje gedaan rond het kampvuur.
Hier gelukkig geen blaffende honden en kraaiende hanen en de laatste ochtend is ook weer op het gemak begonnen. Na een korte wandeling langs een riviertje kwamen we bij het vertrekpunt van het raften aan. Hier kregen we uiteraard een prachtig reddingsvest met bijbehorende helm op en instructie wat te doen. Nu hadden we niet zo'n goede chauffeur, we gingen meer achteruit dan vooruit en zaten veel vast op de stenen. Nu was er ook niet veel water, maar steeds als er maar één steen in het zicht was, kreeg deze jongeman het voor elkaar om daar op te varen zodat we weer vast zaten. Hij moest nog wel wat oefenen. Uiteindelijk kwamen we bij het eindpunt van het raften en was het laatste deel van het programma nog een stukje met een bamboevlot. Nu dreef 'ons' vlot al onder water vóór dat er iemand op zat, maar met vier personen en het mannetje wat het vlot voortbewoog was drijfvermogen echt onvoldoende en zaten we tot ongeveer onze navels in het water en was het hele vlot onder water verdwenen en hoorden en voelden we het de gehele tijd over de bodem schrapen. Gelukkig hoefden we niet ver. Bij het eindpunt hebben we nog geluncht en daarna met de songthaew (auto met achterin de bak twee bankjes) terug naar Chiang Mai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks