14 juli 2013

Dag 133: Kanchanaburi

Vandaag hadden we gedacht met de trein naar Nam Tok te gaan, het eindpunt van de 'Death Railway' en hier naar de Sai Yok Noi, een dichtbij het treinstation gelegen waterval, te wandelen.
Je kunt hier een half uur voor vertrek van de trein kaartjes kopen, dus net even voor tienen kwamen wij aangewandeld om kaartjes voor de trein van half elf te kopen, maar we kregen al te horen dat de trein een half uurtje vertraging had, dus we moesten nog wachten met het kopen van de kaartjes, maar wat schetste onze verbazing, degene ná ons kon al wel een kaartje kopen, dus Bas weer naar het loketje en toen konden we ook kaartjes kopen. Op een gegeven moment konden we in de wagons gaan zitten die al klaar stonden, zonder locomotief, want wij zouden aangepikt worden aan een andere trein. Uiteindelijk, na anderhalf uur vertraging zijn we vertrokken. Na vertrek uit Kanchanaburi rijden we al snel over de bekende brug over de River Kwai waar ook vele toeristen foto's aan het maken zijn. Vervolgens door een mooie omgeving langs rijstvelden de heuvels in de verte en af en toe de rotsen en het houten viaduct, waaarvan de bouw ook vele levens heeft gekost.
Na diverse stops bij kleine stationnetjes waar ook steeds wisselende groepen toer-toeristen in- en uitstappen komen we na goed twee uur aan in Nam Tok. Nu hadden wij bedacht, met de trein van half elf, daar rond half één aan te komen, naar de 2 km verder gelegen waterval te lopen, daar even rond te kijken en te lunchen en dan de trein van half vier terug te nemen, maar wij waren er nu pas over tweeën en om drie uur moest weer het kaartje voor de terugreis gekocht worden, dus bleef er alleen tijd over om te lunchen en zelfs dat was krap, want we hadden nog geen 'restaurant' gevonden die drie kwartier deed over het maken van een shake en rijst met kip, maar nu weten we er een, in Nam Tok. Dus dat werd uiteindelijk snel het eten naar binnen schuiven en de trein weer in en terug richting Kanchanaburi. Deze trein vertrok netjes op tijd, alleen een half uurtje voor Kanchanaburi stopten we op een stationnetje en moesten we ook een goed half uur wachten tot de trein vanaf de andere kant gepasseerd was want deze had wel vertraging en daar moesten wij op wachten.
Verder wel de lekkerste pizza's in heel Indo-China op tijdens het kijken naar de MotoGP, maar verder was de dag dus niet helemaal verlopen als gepland en hebben we vooral veel gezeten en gewacht, in de trein, op het station, in het restaurant en zijn we eigenlijk alleen maar met de trein op en neer naar Nam Tok geweest om daar te lunchen, wat hier 60 km vandaan ligt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks