23 juli 2013

Dag 142: Bangkok

Na het ontbijt hebben we onze tassen ingepakt. We moesten echt even controleren of alles nog mee kan en of we nog iets kunnen kopen want er is toch wel veel leuks, maar het moet dan ook wel mee naar huis kunnen. Goed nieuws, we kunnen nog best wat kleine dingen kopen, de tassen kunnen nog dicht zonder dat ze op springen staan en er kunnen nog wat oudere dingen achter gelaten worden.
Na dit goede nieuws zijn we niet meteen gaan winkelen, maar zijn we nog een beetje gaan 'watten'. We willen natuurlijk nog wel wat highlights van Bangkok zien al is de bezienswaardigheden top 10 niet heel bijzonder hier en zijn er weinig hele belangrijke of bijzondere bezienswaardigheden waarin wij geïnteresseerd zijn. Allereerst zijn we naar Wat Pho geweest. Dit ligt aan de rivier en er is geen metro of skytrain in de buurt. Nu kun je natuurlijk altijd de taxi of tuktuk nemen, maar wij zijn met de boot gegaan. Ook leuk om Bangkok vanaf het water te zien en niet duur. Een boot'ritje' kost nog geen € 0,40 p.p. Bij de Wat was het best druk, nu was het vandaag ook een feestdag, geen idee waarom precies, iets met Boeddha. Aan de overkant van de rivier ligt nog een andere bezienswaardigheid, Wat Arun, en tussen deze twee tempels varen de hele dag boten op en neer om toeristen van de ene wat naar de andere wat te brengen. Kosten € 0,15 met z'n tweeën voor een enkele reis. Natuurlijk zijn we hier ook gaan kijken.
Nadat we het wel gezien hadden zijn we weer met de boot terug gegaan en zijn uitgestapt bij een terrasje langs de rivier om wat te drinken, maar na een kwartiertje barstte de bui los. Na lang twijfelen wat we hierna zouden gaan doen, zijn we toch naar Asiatique geweest, de ' Bangkok Night Festival Market'. Hier hebben ze een heel complex gebouwd wat een soort haventerrein voor moet stellen met loodsen hierin zijn allerlei kleine winkeltjes en ook diverse restaurants. Erg gezellig aangekleed, jammer dat het bleef regenen, maar gelukkigmis bijna alles overdekt en we hebben er heerlijk gegeten. Met de gratis shuttle-boot weer terug richting het MRT-station en daarna weer terug naar het hotel, met weer wat nieuwe aankopen voor Karen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks