29 juli 2013

Dag 148: Koh Tao

Weer eens een half dagje onder water gekeken. Hiervoor ging wel het wekkertje al om 5.45 uur, het valt niet altijd mee om een reiziger te zijn, thuis gaat de wekker nooit zo vaak zo vroeg als hier. Maar er staat wel weer wat leuks op het programma. Na een klein, snel ontbijt van yoghurt met muesli zijn we naar de duikschool gewandeld en hebben ons in de hectiek van het duiken op Koh Tao gestort. We hadden het gisteren vanaf het strand al wat geobserveerd en 50 personen op 1 boot is geen uitzondering en 10 boten op dezelfde duikstek ook niet. Maar we moeten toegeven dat het allemaal soepel verliep, per 3 of 4 personen was er één divemaster of instructeur die alles regelde, dus binnen no time hadden we bcd, vinnen, wetsuit en een tas met een nummer. Toen het tijd was om te vertrekken, 7.00 uur, hoefde je alleen je eigen tas te pakken en naar de longtailboot te brengen die ons naar de grote boot bracht. Hier had ook ieder groepje een eigen plekje op het dek zodat niemand elkaar in de weg liep. Ook koffie, thee, water, fruit en koekjes waren volop aanwezig. Tijdens de briefing en het opbouwen van de setjes waren we naar de eerste duikstek gevaren waar we de enige, ofwel eerste boot waren. Na een duikje van goed 3 kwartier hadden we wel diverse slakjes, garnalen, verschillende soorten vis, waaronder pipefish, angelfish en de grootste grouper die we ooit gezien hadden. De duik was wat minder lang dan we hoopten maar het andere, wel heel aardige stel wat ook al bijna 5 maanden aan het reizen was, was nog redelijk onervaren, dus wat eerder door de lucht heen.
Op duik twee als meest bijzondere een verschrikkelijk grote triggerfish, waar we maar bij vandaan gezwommen zijn en verder wel het gebruikelijke onderwaterspul, met veel roggen weer diverse slakjes en een cowry shell, maar geen lionfish te zien in beide duiken en alleen baby murenes.
Daarna weer terug naar de duikschool waar we weer in een grote verbazing vielen, nog nooit zoveel mensen op één plaats tegelijk duikspullen zien spoelen. Je moest uiteraard weer je eigen tas opzoeken, de spullen spoelen, vinnen en bcd terugbrengen en pak ophangen. Mega-druk, maar toch georganiseerd en tegen de tijd dat wij klaar waren, stond de middaggroep alweer op het punt van vertrekken.
Wij hebben hierna lekker geluncht en hebben ons handdoekje weer onder een boom in het zand gelegd en in de schaduw geprobeerd nog wat bruiner te worden.
Straks nog een hapje eten met het andere duikstel en een afzakkertje op het strand, het komt weer helemaal goed vandaag!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Bas & Karen,
    Klinkt goed, lekker ontspannen. Geniet van jullie laatste weken en een fijne terugreis.
    Groetjes, Jean

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Jean, gaat vast allemaal lukken, we genieten nog steeds.

      Tot snel weer,
      groetjes Bas en Karen

      Verwijderen

Free Backlinks