18 juli 2013

Dag 137: Kanchanaburi

De laatste volle dag in Kanchanaburi. Na rustig opgestart te zijn, zijn we naar het JEATH-museum gewandeld. Een klein museumpje met informatie over de Tweede Wereld Oorlog hier en dan ook vooral de bouw van de Death Railway met vooral veel krantenknipsels, foto's en schilderijen over en van de betrokkenen van de diverse landen, Japan, Engeland. Australië, Thailand en Nederland. (Vanwaar de naam JEATH)
Ook zijn er nog wat oude attributen zoals helmen, bestek en bommen die hier tentoongesteld staan. En, zoals een foto bewijst, is zelfs onze koning Wim-Lex hier in een grijs verleden geweest. Ook kwamen we er hier achter dat zelfs Wim Kan als krijgsgevangene aan de spoorlijn gewerkt heeft.
Daarna hebben we nog een kijkje genomen bij de War Cemetery, waar ook verschillende Nederlanders begraven liggen. Er zijn ruim 3 700 Nederlanders omgekomen bij de aanleg van de rails, wat in verhouding met ruim 90 000 Aziaten in het niet valt, maar toch wel bijzonder dat je ook Nederlandse namen als 'van Bavel' op de stenen tegenkomt.
Verder geen toeristische activiteiten meer ondernomen, maar lekker geluncht, boekje gelezen en gegeten bij Bell's Pizza, waar ze de beste pizza in heel Zuid-Oost Azië hebben.

1 opmerking:

  1. 'De beste pizza in heel Zuid-Oost Azie'..... 3 Michelin sterren... of niet dan ?.. hahaha...

    Roland

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks