9 juli 2013

Dag 128: Sukhothai

Veertien km buiten de nieuwe stad ligt de oude stad, waar ook een historisch park ligt waar we vandaag naar toe zijn gegaan. Wel wat rustig begonnen aan de dag, want het regende heel hard vanochtend en wij hebben dus eerst gewacht tot het wat droger begon te worden.
Er staan hier een stukje verder bij het guesthouse songthauws te wachten die toeristen voor € 0,75 naar het 'Historical Park' brengen. Bij het historisch park kun je vervolgens ook voor € 0,75 een fiets huren en dan op naar de ingang om een entreekaartjes te kopen van € 2,75.
In dit park liggen een aantal monumenten, oorspronkelijk uit de 14de eeuw, maar eind jaren '80 gerestaureerd, die nu toeristen trekken. Buiten het centrale deel liggen nog meer resten, voor een aantal hiervan moet je apart betalen, maar wij zijn langs de achterkant over de houten brug het terrein op gegaan en hadden het loketje gemist en dus niet betaald.... Nu vonden wij deze ene 'wat' ook geen € 2,50 p.p. waard dus dat kwam goed uit.
Een leuk complex, maar wij hadden de schaalgrootte een beetje te enthousiast voorgesteld, dus wij waren hier na een uur of 4 wel uitgekeken zeker omdat alles dicht op elkaar ligt en er dus niet ver gefietst hoefde te worden om van het ene monument naar het andere te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks