17 juli 2013

Dag 136: Kanchanaburi

Weer lekker met een brommertje op stap geweest en het nu ook niet drooggehouden, maar dat was omdat we naar de Erawan-waterval geweest zijn. Maar geen regen gelukkig.
De Erawan-waterval ligt in het Erawan National Park, hoe verrassend, en er loopt een pad naar de verschillende trappen van de waterval want het is niet één waterval maar zeven op elkaar volgende en je kunt op verschillende plaatsen zwemmen. Wij hebben eerst overal wat foto's gemaakt en zijn tot en met de laatste waterval gelopen en op de terugweg bij de leukste, de 3de vonden wij, gezwommen. Nu vond Karen het water te koud dus die heeft niet gezwommen maar Bas is natuurlijk wel even naar de waterval gezwommen. Ook was het nu wat rustiger omdat de meeste toertoeristen op tijd terug bij de bus moesten zijn. En het leek wel alsof de Nederlanders korting kregen vandaag, want er waren echt heel veel landgenoten, maar wij moesten toch echt 200 bath p.p. betalen.
Nadat Bas voldoende afgekoeld was hebben we bij het park nog wat gegeten en zijn daarna nog even een kijkje gaan nemen bij twee dammen. Eerst bij de Sri Nakharin Dam, die echt heel groot was, met bijbehorend groot stuwmeer, en daarna hebben we nog een stop gemaakt bij de veel kleinere Thathungna Dam.
Terug in Kanchanaburi hebben we maar meteen de highlight van de stad meegepakt, de River Kwai Bridge. Hier waren we al wel met de trein overheen gegaan maar we hadden er nog niet echt een kijkje genomen en we kunnen natuurlijk één van de bekendste bezienswaardigheden van Thailand niet overslaan.
Dus ook afgevinkt: River Kwai Bridge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks