21 juli 2013

Dag 140: Bangkok

Eén van de grootste markten ter wereld is hier in Bangkok, de Chatuchak Market, wat wel alleen een weekendmarkt is. Plus minus 15 000 kramen en 200 000 bezoekers op een gemiddelde marktdag. Wij waren er hier 2 van.
Onvoorstelbaar groot, er zijn mensen die er verdwalen en de uitgangen niet meer kunnen vinden en wij snappen nu waarom, maar wij hadden bij ingang 2 een plattegrond opgehaald, gratis! Wat een service en ook best noodzakelijk.
Maar er wordt hier bijna echt alles verkocht van hamsters tot handtassen en van wokpannen tot kettingsloten, maar ook uiteraard veel kleding, schoenen en allerhande kleinigheden. Wij hebben ook wat geld achter gelaten op de markt, Karen heeft 2 shirtjes, 2 riemen en een horloge gekocht, totale kosten € 17,50 en nog 3 flesjes water omdat het er wel erg warm was want de meeste gangetjes zijn allemaal overdekt en dus ook weinig ventilatie. Na zo'n 3,5 uur hebben we ongeveer een kwart gezien, maar hielden we het wel weer voor gezien.
We zijn af gaan koelen in Esplanade en daarna in Cetral Rama 9. Twee shopping malls. En nadat we ook daar weer enige tijd rond hebben gesnuffeld, zijn we de aangekochtebspullen weer terug gaan brengen naar het hotel, even alles op een rijtje gezet en tot de conclusie gekomen dat we wel klaar zijn met winkelen omdat het anders niet meer in de tas past. Het zal nu al krap worden en er zullen wat oudere kledingstukken in Bangkok achter moeten blijven.
Culinair hoogstaand gegeten bij de meneer die de beste pad thai van Thailand maakt, hij heeft een landelijke wedstrijd gewonnen, en ook saté-stokjes van een ander die de beste van Bangkok maakt en er zo'n 3 000 per uur verkoopt. Nu kun je dit alles gewoon bij een stalletje langs de straat krijgen in Soi 38 voor nog geen €2 met z'n tweeën. Daarna nog even een afzakkertje op het terras en daar ook weer een oud mannetje gezien aan wie we gaan denken als het werk een keer tegen valt. Hij loopt hele avonden met een mandje met erg fout kinderspeelgoed alle terrassen af, niemand die iets koopt want het is echt te lelijk, lichtgevende nepbarbies, bellenblazende nemo vissen, afschuwelijke nachtlampjes enz enz. En hij blijft maar door sjouwen zonder iets te verkopen en is nog steeds vrolijk tegen de eventuele klanten, die niets kopen.
Nu uitbuiken, verhaal van de dag typen en een foto van alle aankopen maken.
Druk, druk, druk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks