1 april 2013

Dag 28 en 29: Nha Trang

Dag 28: Zoals afgespoken gingen we vandaag eens kijken wat er onder water te beleven was. Bij de 'Sailing Club' vertrokken we 's ochtends om 8.00 uur naar de haven. Hier aangekomen was alles al klaar om direct uit te varen. Uiteraard eerst een bootbriefing en kennis gemaakt met Binh, onze gids voor de dag. Na ongeveer 45 minuten varen kwamen we bij de eerste duikstek, Octopus Rock. Hier zijn een aantal rotsen waar je leuk tussendoor en onderdoor kunt zwemmen. Wel wat aardige dingen gezien zoals een sepia, naaktslakjes en een grappige visje met sprieten op zijn kop, hiervan hebben we nog niet opgezocht wat de naam was.
Na deze duik was er al een vroege lunch en zijn we verder gevaren naar South Bay. Dit is vooral een wand die mooi begroeid is met allerlei koralen. Ook grote tafelkoralen hier. Een hele rustige mantisshrimp gezien en verder van alles wat, maar niets heel bijzonders.
Uiteindelijk was de conclusie dat het duiken ons hier zeker niet tegen gevallen is. Begroeiing onder water is erg mooi, jammer dat er door overbevissing weinig vis te zien is, zelfs in dit gebied, wat toch als 'beschermd'  genoemd staat en ook weinig jonge en kleine vis. De duikschool was goed georganiseerd en had prima materiaal en alles tegen een prima prijs.
's Middags nog een paar uurtjes op het strand gelegen en weer hetzelfde avondritueel als andere avonden. Douchen, drankje aan het strand, lekker hapje eten, dit keer bij de Indiër wat weer erg goed was, en weer naar het hotel terug.

Dag 29: De dag begon met donkere wolken en hebben zelfs wat regendruppels gevoeld. Maar we zijn dapper blijven liggen op onze strandbedjes en rond 10.30 uur trok het open en werd het weer zonnig. Heel weinig gedaan, boekje, bedje, parasolletje en een beetje zwemmen. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks