4 april 2013

Dag 32: Da Lat

Vandaag stond de excursie naar 'the country side' gepland. Met een klein groepje, 5 personen, in een busje zijn we eerst naar een bloemenkwekerij gegaan. Iets wat de Nederlanders naar Vietnam hebben gebracht: kassen. Da Lat staat bekend om zijn groenten- en  bloemenkwekerijen in kassen. Ze kweken hier van alles, veel rozen, maar ook gerbera's, anjers enz. enz. Deze knippen ze, rollen ze in kleedjes, binden ze achter op de brommer en brengen ze naar de markt.
Daarna zij we doorgereden naar een 'minority village', er leven in Vietnam verschillende minderheden in hun eigen dorpen met hun eigen tradities en dit was ook weer zo'n dorpje. Niet heel spannend maar wel interessant om te horen hoe ze met deze groeperingen om gaan hier.
De volgende stop was bij een  koffieplantage. Vietnam is een van de grootste koffieproducerende landen ter wereld en ze hebben dan ook heerlijke bakskes hier. Wij hebben uiteraard hier ook een kopje koffie gedronken.
Ook erg grappig, een krekel-'kwekerij', waar we konden zien hoe ze krekels fokken en uiteraard ook opeten. Na de korte rondleiding kregen wij ook een bordje voorgeschoteld en hebben we krekels met chilisaus gegeten. Niet heel spannend, maar die pootjes blijven zo tussen je tanden zitten....
Daarna door naar een zijdefabriekje. Ze kopen hier de coconnen van een ander bedrijf en hier spinnen ze alleen de draden. Van 1 cocon halen ze een draad een ongeveer 1 km, echt ongelofelijk.
Toen stond er 'natuur' op het programma en zijn we naar de Elephant-waterval gegaan. Dit is een vrij grote waterval waar je gedeeltelijk achter kan. Jammer dat je er geen goede foto van kon maken. Hier bij de waterval was ook nog een tempel met een grote lachende Boeddha, dus daar hebben we ook een kijkje genomen. Hierna gingen we weer terug richting Da Lat voor de lunch en zijn nog bij het oudste treinstation van Vietnam gaan kijken wat hier staat. Als laatste stond nog het Hang Nga Crazy House op het programma. Dit zou een beetje à la Dali moeten zijn, maar komt echt niet in de buurt hiervan.  Beetje jammer, maar ach, hebben we dat ook weer gezien.
Vanavond hebben we de 'hotpot' geprobeerd. Lijkt een beetje op fonduen in bouillon met garnalen, vis, rundvlees, inktvis en veel groenten. Dit was erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks