5 april 2013

Dag 33: Da Lat

Het was vandaag weer brommer-dag. Helmpjes op en met de kaart op zak weer op pad gegaan. Allereerst zijn we naar Tuyen Lam Lake en de Truc Lam Pagoda gegaan. In eerste instantie konden we de afslag niet vinden want we waren we al te ver doorgereden en zijn we maar even terug gegaan naar het hotel om de brommer om te wisselen, want we hadden wel een hele gare meegekregen waarmee we amper berg op kwamen. Daarna met een nieuwer modelletje zijn we wel bij het vertrekpunt van de kabelbaan richting meer en pagode gekomen. Deze kabelbaan is ruim 2 km lang en was eigenlijk het leukste van dit deel. Het meer ligt veelal achter bomen verscholen en de mooie uitzichten vanaf de pagode op het meer hebben wij ook niet kunnen ontdekken. Wel zijn de tuinen hier erg mooi aangelegd met veel bloemen.
Daarna weer op de brommer gesprongen en op zoek gegaan naar de Datanla watervallen. Deze waren niet te missen, liggen met een grote parkeerplaats direct aan de weg. Hier zijn we met een rodelbaantje naar beneden gegaan, erg grappig, alleen ging het karretje direct voor Bas direct na een bocht stilstaan, dat leidde natuurlijk tot een botsing, want daar reken je niet op. Zonder schade beneden aangekomen hebben we natuurlijk de toeristische foto's van de waterval gemaakt en zijn nog verder naar beneden gewandeld naar een lager gelegen waterval. Daar kon je alleen maar komen met, je raadt het nooit, een gewone lift, waarvoor je uiteraard weer moest betalen. Daar hadden wij geen zin in en zijn weer met het rodelbaantje omhoog gegaan en weer op de brommer gesprongen op zoek naar de Prenn-waterval. De Datanla waterval was al erg toeristisch, maar deze Penn waterval was nog een paar gradaties erger. Hier waren ook bussen vol Russen afgezet, die zich getooid in Vietnamese kleding met de waterval lieten fotograferen. Verder kon je hier op een olifant of op een stuisvogel rijden, bootje varen, waterfietsen, een ritje met een kabelbaantje maken, pijl en boog schieten enz enz, maar dat hebben we allemaal overgeslagen. Het is prachtig aangelegd, bijna als een (attractie-)park, maar wij houden toch iets meer van watervallen zonder alle toestanden er omheen.
Verder nog een rondje rond het meer in Da Lat gebrommerd en lekker aan het meer wat gedronken.
Hoogtepunt was ook wel de aankoop van 2 paar sandalen voor nog geen €13,50 in totaal.
Voor de 3e keer en de laatste keer aan de rand van de markt wat gegeten bij een soort straatrestaurant wat weer goed bevallen is. Nu de tas alvast weer een beetje inpakken want morgen vroeg reizen we weer door naar het strand van Mui Ne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks