16 april 2013

Dag 44: Phnom Penh

Vroeg op, het wekkertje om 05.30 uur, om te gaan kijken bij een 'fishvillage' en een Chamdorp. We werden opgehaald door een fietstaxi, dit is een fiets met er achter een metalen bakje waar eigenlijk geen 2 westerse toeristen in passen, maar waar we echt met z'n tweeën in moesten inclusief de bagage. Een beetje stapelen en het mannetje maar fietsen. Gelukkig, voor ons en dat mannetje, was het niet ver naar het vertrekpunt van de boten. Hier zijn we met een toeristenboot een stukje de Mekong op gevaren en hebben bij een dorp van viskwekerijen een kijkje genomen. De mensen hier wonen op het water en hebben onder hun huis een soort bak van netten gemaakt waarin ze vissen houden totdat ze groot genoeg zijn.
Hierna zijn we naar de overkant gevaren en hebben hier nog een rondje door een Chamdorpje gelopen. Het was zo vroeg op de ochtend al erg warm en volop leven in het dorp. Nog een kijkje genomen bij de moskee, maar alleen aan de buitenkant.
Terug bij de steiger lag de 'fastboat' naar Phnom Penh al klaar, dus wij lekker een plaatsje buiten opgezocht onder de luifel.
De boottocht was prima, mooie omgeving, rustige vaart en gezellige mensen aan boord. Drie papieren ingevuld om Vietnam uit te kunnen en Cambodja in, 25 US dollar op betalen en de gids regelt verder alles. Jammer was dat er 1 gezin aan boord was die graag zelf alles wilde regelen omdat het visa dan maar 20 US dollar kost, alleen moet je dan van de Vietnamese grens naar de Cambodjaanse grens ,er een brommertje à 2 dollar op en zet de ambtenaar aan de Cambodjaanse kant geen stempel als je hem onder tafel geen 3 dollar betaald en dus uiteindelijk veel langer bezig bent en hetzelfde kwijt bent. Beetje jammer van het wachten, maar gelukkig: wij kregen een prachtig visa en vele stempels.
Hierna weer aan boord van de boot om verder naar Phnom Penh te varen. Al met al zijn we zo'n 6 uur onderweg geweest met de 'fast'-boat en het verkrijgen van de visa, maar het was een prachtige tocht.
Aangekomen in Phnom Penh hebben we ons hotel gezocht en nog een rondje door de stad gelopen, hapje gegeten en een terrasje gepakt. De eerste indruk van Phnom Penh is erg positief!

De foto's genomen in Cambodja staan natuurlijk in ons foto-album van Cambodja

1 opmerking:

  1. Gaaf verslag hoor, we hebben al een goede indruk gekregen van VN en zullen deze zomer zeker gebruik maken van de tips. Nu volgende hoofdstuk Cambodja, ben benieuwd...
    Enjoy Greetz Rob&Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks