25 april 2013

Dag 52 en 53: Kampot

Dag 52:
Vanochtend op het gemak gedaan, de minibus die ons naar Kampot zou brengen zou pas om 11.00 uur komen. Deze was mooi op tijd, zelfs wat vroeg, en zo gingen we met een busje richting Kampot. Dit is maar een een goed half uur rijden, dus daar waren we zo. 's Middags geluncht en een rondje door de stad gewandeld en aan het eind van de middag zijn we nog met een bootje mee geweest op de rivier. Eerst werden we bij een boot afgezet maar al snel bleek dat dat toch niet goed was want daar zouden teveel mensen mee meegaan, dus wij weer van de boot en naar een andere boot. Dit was natuurlijk het noodplan, want de vrouw kwam nog aan met een jerrycan benzine en de man zelf met 4 klapstoelen want de boot had geen bankjes, maar alles werd vlot geregeld.
Nu met slechts 2 andere mensen lekker ruim 2 uur gevaren terwijl ook langzaam de zon begon te zakken. De omgeving is erg mooi!

Dag 53:
Een brommertjesdag naar Bokorhil. Eerst wat benzine getankt en toen op weg. De route was heel makkelijk en het laatste deel is een compleet nieuwe weg, waarvoor je wel een soort tol moet betalen van ongeveer €0,40 maar dan krijg je ook wel waar voor je geld. Hier ligt een prachtige slingerweg door het natuurpark. Natuurlijk is er veel te doen geweest over de aanleg hiervan, maar Bas vond het vooral jammer dat hij maar op een klein brommertje zat i.p.v. op een goede motor.
Eerst zijn we naar de waterval gereden  maar omdat hier het droge seizoen is, was er niet heel veel water. Hier zit wel veel loklae bevolking te eten. Maar de omgeving was ook hier erg mooi. Daarna weer verder het park in gereden waar je vooral niet om een groot hotel met casino heen kunt. Hier boven wordt nog volop gebouwd, wat wel jammer is omdat het zo niet in de omgeving past. Karen is er wel even naar binnen geweest voor de santaire faciliteiten. Van binnen viel het wat tegen, niet het verwachte 'blingbling'.
We zijn dus maar verder gereden naar de tempel die hier naast ligt en naar de oude kerkje en oude hotel. Dit oude hotel wordt overigens gerestaureerd.
Het park is erg mooi, lekker koel ook omdat het hoger ligt en er een fijn windje staat. Hierna nog in Kampot een terrasje gepakt en nu het blog weer een beetje bijwerken.
Het was tot nu toe weer een prima dagje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks