3 april 2013

Dag 31: Da Lat

Vandaag een erg leuke dag gehad. We zijn gaan canyoningen. Voor het eerst dat we eerder werden opgehaald dan afgesproken, maar we stonden al helemaal in de startblokken, dus dat was geen probleem. Na een ritje van 20 min stopte het busje langs de kant van de weg en moesten we allemaal uitstappen en kregen een klimgordel, een 8-je, een reddingsvest, helm en handschoenen aangerijkt. We werden netjes geholpen met het aandoen van alle spullen en gingen eerst een klein stukje lopen richting de rivier en daar hebben we eerst tussen de bomen op een vrij slappe helling uitleg gekregen hoe het materiaal werkt en werd er geoefend. Nadat iedereen, we waren met een groepje van 7, verschillende abseiltechnieken had geoefend, zijn we verder gaan lopen en hebben we verschillende 'onderdelen' gedaan. Twee gewone rotsen ge-abseild, stukje 'lazy river' dus gewoon lekker drijven, zwemmen bij een waterval, 2 verschillende 'natural slides' waar je een aantal x vanaf mocht, vooruit, achteruit, wat je wilde. Ook nog de mogelijkheid om van een 11 m hoge rots te springen, wat Bas heeft gedaan, of een stukje lager, vanaf een metertje of 7 te springen, wat Karen ook niet heeft gedaan, maar die gewoon naar beneden is gelopen. Natuurlijk ook af en toe een stukje 'hiken' om van het ene punt naar het andere te komen.
Het spectaculairste waren toch wel de twee abseilen in de watervallen. Bij de eerste moest je het laatste stuk achteruit vallen in het water. Bas deed dat heel netjes, zoals de opdracht was, Karen had niet eens door dat het touw al op was en lag ineens in het water.
De tweede waterval was van bovenaf spannender omdat je deze vanaf boven niet zag, je wist dus niet goed wat er te gebeuren stond. Bas was als allereerste gegaan en kwam lachend met de duimen omhoog weer boven, dus is Karen ook maar gegaan. Deze was erg grappig, met een losse abseil en aan het einde een val in de waterval waarna je eigenlijk direct weer op de kant kon klimmen.
Deze trip was erg goed georganiseerd, met ook een lekkere lunch met broodjes, verschillende soorten beleg en fruit. De 3 begeleiders van de organisatie waren erg leuk maar ook serieus met hun taak bezig en hadden goede spullen bij zich.
Ook de omgeving, tussen de bossen, langs de rivier, was erg mooi. Hier zou je anders nooit komen.
Al met al vonden wij dit beide een erg leuke activiteit en hebben dus weer een prima dag achter de rug.

Voor meer van deze spectaculaire foto's verwijzen wij ook graag naar de link van het foto-album.

1 opmerking:

  1. wat spannend zou niets voor mij zijn. Maar jullie sportievelingen geniet ervan,groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks