17 april 2013

Dag 45: Phnom Penh

In Cambodja was het 14 april nieuwjaar, dat hadden we dus gemist, maar dat wordt hier 3 tot 7 dagen lang gevierd. Dat betekent dat het nu erg rustig is en veel winkeltjes, restaurants en barretjes gesloten zijn. Nu zou er iedere dag weer meer open gaan, dus we wachten af.
Vandaag allereerst een bezoek gebracht aan het koninklijk paleis en de zilveren pagode. Eerst kom je bij het complex van het paleis, erg indrukwekkend, lijkt uit een sprookje. Nu mochten we in het hoofdgebouw geen foto's maken, dus dat kunnen we jullie niet laten zien. Na dit deel loop je naar het deel met de zilveren pagode. Ook heel mooi, met een 'Emerald Buddha' en een gouden Boeddha met meer dan 2000 diamanten en niet te vergeten een vloer van zilveren tegels. Deze is wel grotendeels bedekt door een goedkope vloerbedekking, maar toch wel heel bijzonder. Ook hier mochten we geen foto's maken.
Verder hebben we nog een bezoekje gebracht aan de 'Central Market' waar ook nog veel kraampjes dicht waren. Daarna nog naar het naastgelegen winkelcentrum gelopen om even af te koelen.
Ook nog naar 'Wat Phnom' gelopen, de tempel waarna de stad genoemd is.
Verder weer lekker een beetje door de stad geslenterd en een terrasje gepakt.
Wat hier wel opvalt t.o.v. Viet Nam, is dat hier veel meer auto's rondrijden en grote motoren. In Viet Nam zag je weinig auto's buiten taxi's en amper motoren. Verder lijken boodschappen wat duurder te zijn, maar misschien hebben we ook nog niet de juiste plekjes gevonden. We vermaken ons in ieder geval prima en gaan zo weer bij de buren op het terras zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks