30 maart 2013

Dag 27: Nha Trang

Vandaag was het weer eens tijd om de helmpjes op te zetten en wat van de omgeving van Nha Trang te gaan zien. Allereerst zijn we naar de Ba Ho watervallen gegaan. Deze liggen zon'n 20 km boven Nha Trang dus prima te doen met een scootertje alleen de laatste 2 km waren wat minder want het laatste stuk van de weg was een hotseknotse zandpad. Hier aangekomen hebben we eerst ons zelf meegenomen ontbijtje genutigd en vervolgens richting de watervallen gelopen. Na ook nog over heel wat stenen te hebben geklauterd kwamen we natuurlijk uiteindelijk bij de 1e waterval. Hierachter liggen er nog 2, maar daar zijn we niet meer naar toe gelopen. Omdat dit toch wat achteraf ligt en niet heel gemakkelijk te bereiken was het hier erg rustig en hebben we weinig andere mensen gezien.
Op de terugweg voor de kustweg gekozen, erg mooi met prachtige uitzichten. Ook erg bijzonder dat we op de heenweg Highway 1 hadden genomen, 1 baan heen en 1 baan terug, wat toch de snelweg moet voorstellen tussen Hanoi en Saigon, en de kustweg veel rustiger is en 4 banen heeft....
Vervolgens nog even gestopt om een foto te maken van Ho Chong Promontory waar een aantal grote rotsblokken liggen. Hier zijn we niet helemaal naar toe gegaan want het was veel te warm.
Wel wat uitgebreider gestopt bij de Po Nagar Cham Towers. Net als in My Son staan hier nog 4  tempels/torens van meer dan 1000 jaar oud.
Als laatste nog naar de Long Son pagode gereden, hier staat een groot Boeddhabeeld boven op een heuvel.
Hierna was het wel tijd om af te koelen en hebben nog even het strand opgezocht. Uiteindelijk heerlijk, maar veel te veel, gegeten bij een Texas-bbq-restaurant.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Bas en Karen,
    Geniet van de warmte. Het is hier nog altijd te koud voor de tijd van het jaar, de paashaas heeft er moeite mee! Mmmmm het eten ziet er erg lekker uit. Fijne dagen....
    Groeten, Bart & Jean

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bah wat zien jullie er goed uit... ;-)

    X Wen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke verhalen en prachtige foto's! Jullie hebben echt al veel mooie dingen gezien, ben benieuwd hoe het duiken daar is. Acohol goedkoper dan cola en koffie, dat klinkt wel heel erg vervelend hoor :-)
    Groetjes Niamh

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks