23 april 2013

Dag 51: Kep

Vandaag een bewolkte dag, dus prima om weer eens met een brommertje op stap te gaan. Allereerst zijn we natuurlijk gaan tanken, want je krijgt brommertjes altijd zo goed als leeg mee. Daarna naar het Kep National Park gereden, wat hier op loopafstand ligt. Je kunt hier natuurlijk wandelen maar ook met het brommertje een rondje van zo'n 8 km rijden. Dat laatste hebben wij gedaan. In dit park is alles echt heel goed aangegeven en staan er vele bordjes met Engelstalige informatie.
Daarna zijn we naar Kampong Trach gereden waarbij we ondertussen natuurlijk ook van het landschap genoten en wat minder van de kuilen in de weg, ook omdat het brommertje een erg hard zadel had. In Kampong Trach hebben ze een grottempel. Het laatste stuk is onverharde weg en komen er al verschillende kinderen uit de huizen gerend om je, gewapend met hun zaklamp, de weg te wijzen naar de grot. Ze willen allemaal wel je gids zijn voor een dollar. Wij natuurlijk ook maar een 'gids' genomen die ons de weg wees en met veel fantasie heel veel verschillende dieren in de grot liet zien. Na de gids nog bedankt te hebben met een colaatje zijn we richting wat zoutwinningsvelden gereden en het valt erg op hoe rustig het hier op de weg is met ander verkeer. Onderweg natuurlijk weer wat foto's gemaakt en uiteindelijk zijn we weer terug naar Kop gereden.
Daar nog heel even in het zwembad gesprongen en vanavond bij het, door de Lonely Bible geprezen, Kim Ly restaurant krab gaan eten. Het was inderdaad erg lekker, maar echt niet veel beter dan bij een ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks