26 april 2013

Dag 54: Kampot

Waren we gisteren met het brommertje naar het noordwesten gereden, vandaag werd het dus het zuidoosten van Kampot. Gewapend met 2 kaarten zijn we op stap gegaan. Allereerst zijn we naar een groot meer gereden, het 'secret lake' wat aan het einde van een weg ligt. Hier kun je ook zwemmen en een beetje dobberen in een band. Dat hebben wij niet gedaan, wij hebben alleen maar staan te genieten van de mooie omgeving. Daarna zijn we over dezelfde weg terug gegaan en op zoek gegaan naar Phnom Sla Tha'Aun. Dit is een grot met daarin natuurlijk weer een tempel maar ook een groot rotsblok wat tussen de andere rotsen in het plafond hangt en wat er uit ziet alsof het ieder moment naar beneden kan vallen. Als aanwijzing dat je in de buurt bent kwam er een jongen op de fiets met de vraag waar we naar op weg waren. Naar de grot, nou, hij wist de weg wel.
Hier aangekomen moet je natuurlijk weer een kaartje kopen en je brommer parkeren en gewapend met de zaklamp gingen we met deze knul, die ook weer redelijk goed Engels sprak, de grot in. Ook liepen er nog 2 andere jongens mee. Hij wees hier van alles aan, een rotsblok in de vorm van een tijger, draak, leeuw, muis, aap, olifant, we hebben hier bijna wel de hele dierentuin gezien, met veel fantasie uiteraard. Maar blijft dat dit een erg mooie grot is waar weinig mensen komen te beoordelen naar het schrift wat de 'kaartverkoper' bij hield. Ook wilde de jongen natuurlijk een kleine bijdrage voor het gidsen, geen probleem, maar ook voor de vrienden die maar een beetje meeliepen, ja ja.
Verder zou hier nog een grot in de buurt moeten zijn, maar ondanks de kaarten hebben wij die niet meer gevonden.
Hierna nog door het mooie landschap gereden en erg genoten van de omgeving.
Wel hebben we vandaag met eigen ogen gezien dat er een nieuwe  locomotief in Cambodja is. Hij stond hier, met een mannetje er in, rustig te wachten op het spoor. Dus wie weet, gaat het spoor hier ooit echt gebruikt worden! ( nee, geen foto's....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks