16 maart 2013

Dag 13: Hue

Na een ochtend zonder wekker, hebben we hier heerlijk op het dak van het hotel in het zonnetje zitten ontbijten. De temperatuur hier is duidelijk hoger dan in het noorden en we hebben dan ook lekker de slippertjes aangedaan.
Met het ontbijt achter de kiezen zijn we de stad ingegaan. We zijn naar de citadel gewandeld, een oud deel van de stad met een slotgracht en hoge stadsmuur. Binnen deze muren bevindt zich weer een ander ommuurd deel, de Imperial Enclosure, met hierin weer de Forbidden Purple City. We hadden gedacht hier wel een groot deel van de dag door te kunnen brengen, maar dat was wat te enthousiast ingeschat. De ingang is indrukwekkend en de hoogte van de toegangsprijs ook, maar na het Thai Hoa Palace viel het wat tegen. Ze hebben hier ook een bijzonder idee van restaureren, delen die rond 1995 gerestaureerd geweest zouden moeten zijn, staan al weer op instorten en andere delen zijn ze spiksplinternieuw aan het opbouwen. Na een uurtje of 2 hadden we genoeg gezien en zijn gaan lunchen. Hierna weer heerlijk op het dak van het hotel in het zonnetje een boekje gaan lezen om uiteindelijk wat te drinken in de stad en avondeten op te gaan zoeken. Weer een prima relaxed dagje geweest, maar met iets minder ruïnes en tempels dan vooraf gedacht.

1 opmerking:

  1. Het blijft vor mij in Rijen nog steeds geweldig om dit van af mijn tablet en laptop mee te mogen maken.
    ga volgende week weer een weekje rode kruis, maar als ik tijd heb probeer ik natuurlijk een reactie te geven op de mooie reis van jullie (vind ik Geniet vanaf de zijkant mee) blijven jullie ook maar genieten van deze bijzondere reis

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks