14 maart 2013

Dag 11: Ninh Binh

Vanochtend lekker uitgeslapen en na het ontbijt eerst kaartjes gekocht voor de trein naar Hue waar we op vrijdag heen gaan. Na ampel beraad besloten om eens de dagtrein te nemen.

Vandaag weer voor 5 euro een brommer gehuurd en afgetankt voor 4 euro, de brandstof is hier wel relatief duur, zo'n €0.90 per liter.

Daarna zijn we in ongeveer een uurtje naar Chua Dai Binh gereden, wij dachten een kleine tempel, echter bij aankomst was er een enorme parkeerplaats met markt en elektrische wagentjes om de mensen die niet willen lopen naar de tempel te brengen. Het was een enorm groot complex, erg mooi met veel grote gouden Boeddha beelden. Wat nog leuker was is dat wij ook een beetje een attractie waren, we waren namelijk de enige westerse toeristen.

Na ongeveer 1,5 uur hadden we het daar wel gezien en zijn we doorgereden naar de ancient city of Hoa Lu, veel bekender maar ons inziens een stuk minder mooi dan Chua Dai Binh. Daarna een hapje gegeten en door het mooie landschap teruggereden naar Ninh Binh. Nog tijd genoeg vandaag dus besloten we om nog naar de Franse kathedraal in Phat Diem te rijden, dit was toch wel verder dan we dachten en na een rit van ongeveer een uur kwamen we aan in Phat Diem. De kathedraal viel een beetje tegen en was bovendien gesloten, jammer.

Nog wat boodschappen gedaan voor in de trein, een hotelletje geboekt voor in Hue en weer heerlijk gegeten bij het restaurantje naast het hotel, we kregen zelfs nog een zakje snoepjes mee voor in de trein als dank dat we er 2 keer hadden gegeten, erg leuk. De dag zit er weer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks