26 maart 2013

Dag 23: Hoi An

Vandaag weer eens een keer het wekkertje gezet omdat we een excursie naar My Son hadden geboekt. In My Son zijn restanten te zien van Cham-tempels. Deze zijn pas aan het begin van de 20ste eeuw ontdekt door de Fransen, die de hoofden van de beelden meegenomen hebben om in o.a. het Louvre tentoon te stellen, maar helaas is dit complex ook gebombardeerd door de Amerikanen en zijn er niet veel gebouwen meer intact. Er wordt wel hard gewerkt aan de restauratie van diverse tempels, maar laten we maar zeggen dat ze hier nog wel even werk hebben....
Toch erg indrukwekkend om te zien, zeker dat deel wat nog redelijk gespaard is gebleven. Wat ze ruim 1000 jaar gelden allemaal al konden met stenen is echt ongelooflijk. Veel details en versieringen, tempels die van binnen aan een holle piramide doen denken, mooi bewerkte zuilen en afbeeldingen van de Hindoeïstische goden.
Nadat we hier de gedeelten die voor publiek toegankelijk zijn hebben bezocht, zijn we eerst weer een deel met de bus gegaan en hebben daarna geluncht, die wat tegenviel, op een boot, die ook wat tegenviel, en met de verplichte tussenstop in een 'woodcarvingvillage' terug gevaren naar Hoi An.
Nog even aan het zwembad gelegen en na een verfrissende douche weer op het fietsje naar de oude wijk gegaan. Jurk en pak nogmaals gepast, maar het eindresultaat blijft voor jullie nog even een verrassing. Dat zien jullie wel als we weer thuis zijn.
Daarna weer lekker een terrasje gepakt, hier de hele avond doorgebracht met weer een paar biertjes, verschillende Vietnamese gerechten en natuurlijk nog een afzakkertje, kosten van de hele avond terras hangen inclusief eten: €11
En het was wederom erg lekker!

1 opmerking:

Free Backlinks