21 maart 2013

Dag 17 en 18: Danang

Dag 17: 70 km, dat is ongeveer de afstand tussen Hue en Danang. In tijd: een hele ochtend. Eerst wachten op de taxi die ons naar een touroperator brengt, waar de bus ons oppikt. Dan blijkt de bus een slaapbus te zijn die na anderhalf uur rijden nog eens 45 min gaat pauzeren. Vervolgens in Danang weer met een taxi van het afzetpunt naar het hotel. Betekent dus vanaf 8 uur 's ochtends klaar staan om rond kwart voor 12 bij het hotel aan te komen. Reizen kost hier veel tijd.
's Middags eerst geluncht en daarna nog met een boekje en een colaatje op het strand gezeten. Het avondeten was erg bijzonder, hier hebben ze overal verse vis, kreeft, garnalen enz enz. Wij hadden een restuarantje uitgezocht wat er nog wel enigszins uitzag als een plekje waar ze buitenlanders begrepen, maar helaas.... Uiteindelijk kregen we, met z'n tweeën, vier garnalen geserveerd met een peper en zoutmengsel. Erg lekker, maar niet wat we bedoeld hadden. Uiteindelijk ook nog maar bij een beachclub een hamburger besteld.

Dag 18: Na een ontbijtje zijn we met een brommertje de Hai Van pas gaan rijden. Deze staat hier inmiddels ook bekent als de 'Top Gear' pas omdat zij er een uitzending aan besteed hadden. Deze pas zou de mooiste bergpas aan de kust moeten zijn en het was er inderdaad erg mooi met zelfs echte haarspeldbochten. Bijzonder is dat deze pas direct aan de kust ligt zodat je de hele tijd op de kustlijn kijkt. We hebben de pas helemaal af gereden en daarna weer omhoog, terug naar Danang. Aan de andere kant van de stad liggen de 'Marble Mountains'. Wij hebben 1 rots bezocht, erg grappig, ze brengen je hier met een lift omhoog. Ziet er niet uit, twee glazen liftschachten tegen we rots geplakt. Boven was het erg mooi, diverse grotten ingericht als tempels en pagoda's. Erg netjes onderhouden en van bovenaf was duidelijk te zien hoe groot Danang eigenlijk nog is. Wij vinden het verbazingwekkend te zien hoeveel ze hier nog aan het bouwen zijn, ook megaresorts, terwijl er amper toeristen te bekennen zijn, zeker aan het strand niet. In de stad zie je wel meer 'witte' mensen.
Daarna nog in Danang nog naar de Cao Dai tempel gereden, maar die viel wat tegen. Wel bijzonder dat ze hier een bord hebben hangen met Mohammed, Laotse, Jezus, Buddha en Confusius met de tekst: alle religies hebben dezelfde reden.
Daarna weer een uurtje op het strand, gedouched en pasta/pizza gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks