17 maart 2013

Dag 14: Hue

In tegenstelling tot gisteren, overtrof vandaag onze verwachtingen. Vandaag zijn we met een brommertje ten zuiden van Hue op stap geweest. Allereerst hebben we de Thien Mu pagode bezocht. Deze is erg mooi aan de Perfume River gelegen. Daarna zijn we verder gebrommerd naar de tombe van Tu Duc. Dit was een complex zoals we dat gisteren verwacht hadden in de citadel. Is bijna 150 jaar oud en erg imposant. Waterpartijen, tempels en uiteraard o.a. de tombe van Tu Duc.
De brommer weer van de brommerparkeerplaats gehaald en naar de tombe van Minh Mang gereden. Ook deze lag weer erg mooi tussen de bossen en ook hier weer veel water, maar gelukkig geen beestjes. Deze is kleiner dan de vorige, maar weer veel kodac-momenten.
Hier hadden we onze scooter gratis geparkeerd in ruil voor de belofte om bij de man een colaatje te drinken, dus ook dat maar gedaan en weer opgestapt naar de tombe van Khai Dinh. De kleinste van de 3, maar ook erg bijzonder. Deze is nog geen 100 jaar oud en Europese invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Wel een erg fotogenieke plaats en dus ook weer veel foto's gemaakt.
Onderweg naar Hue nog gestopt voor de aankopen van de dag: 2 nieuwe helmpjes! Wel €0,30 duurder dan een biertje want we moesten, zonder af te dingen 30 000 vnd, ongeveer € 1,10 per helmpje afrekenen en het goedkoopste biertje op het terras kost 20 000 vnd, ongeveer  € 0,80.
Nu nog even in de douche en dan nog avondeten zoeken en dan hebben we wederom een fantastische dag gehad!

2 opmerkingen:

  1. Fantastisch die helpjes...

    Mooie foto's ook wederom. Ik denk dat ik nog maar even wacht met 'nemo'! Geweldige uitzichten!

    Liefs Suze

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Karen & Bas,

    Mooie foto's. Prachtig wat jullie allemaal meemaken.
    Geniet ervan. Het is rustig in ons straatje :-)

    Groetjes, Bart & Jean

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks