13 maart 2013

Dag 10: Ninh Binh

Nadat we gisteren om 21u de nachttrein terug naar Hanoi hebben genomen, kwamen we vanochtend rond 05.30u op het chaotische station aan. Snel een treinkaartje gekocht voor de trein van 06.15u naar Ninh Binh en na het zoeken van de genummerde plaats konden we rustig even bijkomen van de korte nacht. Een dikke 2 uur later kwamen we aan in Ninh Binh en bleek het door ons gereserveerde hotel recht tegenover het station te zitten, hoe gemakkelijk. We konden gelijk inchecken en hebben nog even een klein dutje gedaan om bij te komen van de lange reis.

Aan het eind van de ochtend hebben we een brommertje gehuurd om naar het nabij gelegen Tam Coc te rijden. Hier zijn we met een roeibootje, waarbij ze met de voeten roeien (erg knap), door de prachtige met karststenen rotsen gevulde omgeving gevaren.
Het is hier echt zo mooi, kijk maar eens in ons fotoalbum.

Nadat we nog wat lekkere noodles tot ons hebben genomen, bij een erg vriendelijke dame, en we nog wat kleine ananasjes hebben verorberd zijn we nog naar de Bich Dong pagoda en de Thai Vi tempel gereden. Bij de pagoda konden we helemaal omhoog klimmen wat ons een adembenemend uitzicht op de omgeving bood. Bij de Thai Vi tempel waren wij voor het eerst deze reis de enige toeristen, ook wel eens fijn. Een hele kleine tempel maar erg mooi gelegen tussen de rotsen en rijstvelden.

We hebben een top dag gehad.

1 opmerking:

  1. en dan zitten we hier te klappertanden in de sneeuw!!! Ziet er mooi uit allemaal. X Sanne

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks