25 maart 2013

Dag 21 en 22: Hoi An

Dag 21: Met de fiets naar het strand van An Bang gegaan. Dat ligt zo'n 3 km van het hotel dus wel fijn om te fietsen in deze temperaturen. Bij aankomst staan er wel 4 personen naar je te roepen omdat ze graag willen dat je de fiets daar parkeert. Nu vragen ze allemaal evenveel, dus maakt het voor ons niets uit. We krijgen netjes een bonnetje en het nummer wordt met een krijtje op het zadel geschreven. Kosten voor het parkeren van 2 fietsen € 0,35.
Op het strand hetzelfde ritueel alleen andere poppetjes. Ze roepen om het hardst om je aandacht en uiteindelijk is natuurlijk de bedoeling dat je een bedje van de juiste dame neemt. De deal is bij alle dames hetzelfde, of je betaald € 2,20 voor 2 bedjes met parasol, of je luncht bij de betreffende dame haar 'restaurant' en dan is het gratis. Prijzen voor eten zijn uiteraard iets duurder dan in de stad maar wij kiezen voor de lunch met gratis bedjes, we hadden toch zelf geen lunch meegenomen en wilden toch lunchen.
Het was zo een heerlijk dagje op het strand. 's Middags bij verschillende kleermakertjes langs geweest en uiteindelijk toch een jurkje voor Karen en een pak voor Bas aan laten meten. Daarna heerlijk gegeten bij de Indiër en met de buik weer goed gevuld weer naar het hotel gefietst.

Dag 22: We zijn weer naar het strand geweest. We wisten niet dat er zoveel mensen met de naam 'Joe' (op z'n Nederlands uitgesproken) waren. Je hoort de hele dag 'Hé, you' om de aandacht. You, chair? You, peanuts? You, sunglasses? Vaak weer maar 1x nee en ze lopen door. Lekker een boekje gelezen en gerelaxed.
's Middags natuurlijk weer de gezellige straatjes van Hoi An opgezocht. Pak en jurk moesten gepast worden voor de laatste details. Zag er al goed uit, maar nog wat kleine aanpassingen zodat het er natuurlijk nog beter uit komt te zien.
Verder is het vandaag volle maan, daar wordt hier uitgebreid bij stilgestaan. Als het donker wordt gaat alle verlichting uit, straatverlichting maar ook in de huizen, winkels en restaurants. Nu mogen lampionnen wel, ook met gewone lampjes er in en schemerlampjes, maar het is wel redelijk donker op straat. Je ziet op straat veel lantaarntjes met kaarsen er in als verlichting en natuurlijk de kaarsjes die in de rivier worden gezet. Ook wij hebben onze 'kaarsjes' bijgedragen en ook allebei een kaarsje gekocht en in de rivier gezet.

1 opmerking:

  1. Ben wel benieuwd naar je jurkje en Bas zijn pak zal vast en zeker wel een foto van gemaakt worden groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Free Backlinks