10 augustus 2013

Dag 160: Bangkok

Na een rustige ochtend, ontbijtje, tas verder inpakken en nog even op het strand, zijn we vandaag alvast terug gevlogen naar Bangkok. Natuurlijk eerst een veel te dure taxi naar het vliegveld van Koh Samui genomen, 300 bath = €7,50 wat de vaste prijs is voor het ritje naar het vliegveld.
Het vliegveld hier is een positieve verrassing, alles verloopt soepel en snel en ziet er erg netjes uit. Ook bijzonder: koffie, thee, ook icecoffee, diverse sapjes, water, diverse snacks als cakejes, stukjes sandwich, popcorn enz enz is hier gewoon gratis te pakken. Er staan wel twee dames een oogje in het zeil te houden, maar je kunt echt meerdere lekkere dingen meenemen. Is dat eens service, normaal kost alles de hoofdprijs op een vliegveld.
Op het moment van boarden wordt je met een soort trammetje naar het vliegtuig gebracht. Ook de vlucht was prima, met zelfs een lunch en dat op een vluchtje van een uurtje.
In Bangkok geland stond er al iemand klaar met een bordje met onze naam en werden we, na even wachten, naar het hotel gebracht. Nadat we ons even opgefrist hadden hebben we een taxi aangehouden en zijn we naar Megabangna, een winkelcentrum, gegaan. Een ritje  van 15 km en dat kost dan nog geen 120 bath, (€3). Hier in Bangkok moeten de taxi's verplicht op de meter rijden, dat scheelt veel voor de toeristen. Hier nog wat rondgeslenterd en uiteindelijk ook gegeten, vast voorlopig de laatste pad thai en green curry. We hebben getwijfeld over Zweedse balletjes, want er zat hier ook een grote Ikea, maar we zijn toch maar niet naar binnen gegaan. Nadat we het wel gezien hadden  zijn we weer met de taxi terug naar het hotel gegaan om daar het één na laatste verslagje te het typen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Free Backlinks